Je bevindt je hier:
Let op: event is afgelopen

Cross Media Café - Virtual production

Onder invloed van vergaande digitale technieken verandert het productieproces van video’s aanzienlijk. Een voorbeeld is Virtual Production.

Onder invloed van vergaande digitale technieken verandert het productieproces van video’s aanzienlijk. Een voorbeeld is Virtual Production.

Cross Media Café - Virtual production - 22 november

Ook in Nederland zijn inmiddels diverse Virtual Production-studio’s te vinden. Een groot LED-scherm toont een filmset die is gemaakt in een game engine die dan weer gekoppeld is aan de camerabewegingen. Dit maakt opnames mogelijk die zich afspelen op slecht bereikbare of toegankelijke locaties of die niet (meer) bestaan.

Anders dan bij een green screen-opzet, ziet de presentator of acteur zelf ook de video-omgeving en kan daarin interacteren. Deze aanpak heeft echter ook gevolgen voor het het pre-productieproces. 

In het Cross Media Café van dinsdag 22 november vertellen pioniers op het gebied van Virtual Production over hun ervaringen tot nu toe en gaan ze in op mogelijkheden voor de media-industrie.

Sprekers:

  • Laurens Vreekamp is auteur van The Art of AI en praat ons bij over de ontwikkelingen op het gebied van AI en allerlei video-toepassingen.
  • Pim de Bilde is oprichter van Iron Films in Eindhoven, een productiestudio waar  commercials worden opgenomen voor onder meer Koning Toto en Ikea.
  • Idse Grotenhuis is creative producer van een grote aantal tv-producties als Goede Tijden Slechte Tijden, Bloedverwanten en Vliegende Hollanders, en is initiatiefnemer van Readyset Studios in Amsterdam.
  • Xer Holsheimer is uitvoerend producent bij Fiction Valley dat drama produceert als Mocro Maffia en Dirty Lines. 
  • Carlos Pereira Santos is R&D Coordinator bij BUAS (Breda University of Applied Sciences), de eerste opleiding in Europa met een Extended Reality (XR) stage.
  • Milo Boer is Solutions Consultant bij NEP en vertelt over virtual production en game-engine-mogelijkheden in een internationaal perspectief

Live én online

Het gratis Cross Media Café vindt plaats in Beeld & Geluid in Hilversum, is van 15.30 tot 17.00 uur (geen pauze) en wordt besloten met de netwerkborrel. 

Kan je er niet live bij zijn, meld je dan via de ticketlink aan voor de online livestream. Je ontvangt dan een dag van te voren een link.

Heb jij een vraag voor een van de sprekers? Mail dan naar communicatie@mediaperspectives.nl.

Het Cross Media Café wordt georganiseerd door Beeld & Geluid en Media Perspectives. In deze bijeenkomsten voor mediaprofessionals worden de nieuwste ontwikkelingen gepresenteerd op het gebied van media, technologie en innovatie.

Met de Cross Media Cafés dragen we bij aan kennisontwikkeling en kennisdeling om de media-industrie zo een stap verder te brengen.