Je bevindt je hier:
Let op: event is afgelopen

Cross Media Café: Spatial computing

Welkom in het tijdperk van 'spatial computing', de brug tussen de digitale en fysieke wereld. Dimensies die samensmelten tot een symbiotisch ecosysteem. De beloftes zijn enorm. In het Cross Media Café hoor je de pioniers.

Welkom in het tijdperk van 'spatial computing', de brug tussen de digitale en fysieke wereld. Dimensies die samensmelten tot een symbiotisch ecosysteem. De beloftes zijn enorm. In het Cross Media Café hoor je de pioniers.

Cross Media Café bij Beeld & Geluid, Hilversum

Het digitale landschap groeit en bloeit als nooit tevoren. Elke dag worden nieuwe dimensies van onze realiteit vastgelegd in bits en bytes. Maar nu gaan we nog een stap verder: met de opkomst van 3D-coördinaten kunnen we data een ruimtelijke dimensie geven. 

Stel je voor dat je informatie niet alleen kunt zien op een scherm, maar ook kunt ervaren alsof het om je heen is. Dit is de basis van de nieuwe generatie immersieve ervaringen die spatial computing in petto heeft.

In het Cross Media Café van 3 oktober verkennen we samen met pioniers hoe spatial computing nu al tastbare resultaten oplevert en de deur opent naar een futuristisch landschap van interactie en beleving. De sprekers delen hun inzichten, en discussiëren over de mogelijkheden en de uitdagingen die deze technologische innovatie met zich meebrengt.

Sprekers:

  • Gabriele Romagnoli (Head of Business bij ShapesXR) is specialist in ruimtelijk computergebruik, ontwerp, productiviteit en samenwerking. Hij vertelt over ontwerpkant van spatial computing.
  • Steye Hallema (Volumetric Director bij 4DR Studios) is VR-pionier. Hij ontwikkelt publiekservaringen, zoals met zijn VR-project ‘The Imaginary Friend’. 
  • Jelmer Althuis (oprichter van Sphere of Sound) is maker van spatial audio. Hij vertelt over de belangrijke rol van ruimtelijk audio in immersieve ervaringen.
  • Benjamin de Wit (oprichter VRDays Europe en organisator Immersive Tech Week) toont in zijn bijdrage hoe spatial computing zijn intrede heeft gemaakt in verschillende sectoren.
  • Silvia Rossi (onderzoeker Centrum Wiskunde & Informatica) onderzoekt hoe gebruikers immersieve ervaringen ondergaan, en wat dit betekent voor de volgende generatie multimediasystemen.
  • Rufus Baas (kwartiermaker Metaverse Werkplaats) vertelt hoe in dit initiatief van zes creatieve Mbo vakscholen, studenten samen met docenten en medewerkers van media-en productiebedrijven werken aan toepassingen voor immersieve technologieën.

 

Business & Innovation Days

Het Cross Media Café is onderdeel van de Business & Innovation Days tijdens Dutch Media Week, georganiseerd in samenwerking met ROM Utrecht Region. Maandag 2 oktober en dinsdag 3 oktober luister je naar tal van inspirerende sprekers en woon je interessante kennissessies bij. Ezra Eeman (Directeur Strategie, NPO) verzorgt de openingskeynote, Jamie Allan (Head of Media Industries, NVIDIA) spreekt over de samensmelting tussen media en AI en Danielle Jiskoot (Co-founder & CCO The Diverse Company) neemt ons mee in de wereld van influencers en diversiteit. Meer over Business & Innovation Days

Hier vind je alle praktische informatie over het aanmelden voor de Business & Innovation Days en het Cross Media Café. 

 

Over Cross Media Café

Het Cross Media Café wordt georganiseerd door Beeld & Geluid en Media Perspectives. In deze bijeenkomsten voor mediaprofessionals worden de nieuwste ontwikkelingen gepresenteerd op het gebied van media, technologie en innovatie. Met de Cross Media Cafés dragen we bij aan kennisontwikkeling en kennisdeling om de media-industrie zo een stap verder te brengen.