Je bevindt je hier:
Let op: event is afgelopen

Cross Media Café: De stem van AI

Levensechte stemmen gecreëerd met AI. Tijdens het komende Cross Media Café belichten negen sprekers de kansen van deze recente ontwikkeling voor de media.

Levensechte stemmen gecreëerd met AI. Tijdens het komende Cross Media Café belichten negen sprekers de kansen van deze recente ontwikkeling voor de media.

Cross Media Café

De voortdurende golf van innovaties rondom AI heeft een aanzienlijke impact op verschillende facetten van de media-industrie. Ook het genereren van stemmen via AI opent de deur naar tal van nieuwe mogelijkheden in contentproductie voor sport, nieuws en entertainment. Van gepersonaliseerde voice-overs tot realistische chatbots. Maar het roept tegelijkertijd ook veel vragen op over de technologie, inzetbaarheid en ethische aspecten.

Het gratis Cross Media Café laat experts en pioniers hierover aan het woord en kijkt naar de kansen van stemgeneratie voor de media-industrie.

 

Sprekers:

  • Tom van de Wetering is projectleider generatieve AI bij de HKU. Hij maakte een podcast gebaseerd op Nederlandse stemmen, gecreëerd met Elevenlabs.
  • Dave Bitter is developer/consultant bij iO en Google developer expert. Hij maakte een interactieve demo met praktische toepassingen voor de combinatie van AI en voice interfaces.
  • Samet Yilmaz is technical director of innovations bij Handpicked Agencies en werkte met verschillende AI-tools en een team van muzikanten aan de Nederlandse inzending voor het AI Songfestival van dit jaar.
  • Thirsa van Til is (stem)actrice in Nederland en de VS en spreekt vaak voiceovers in. Hoe kijkt zij naar de nieuwe ontwikkelingen rondom AI?
  • Manon de Jonge is projectmanager innovatie bij NOS Lab dat werkt aan een experiment waarbij AI-gegenereerde stemmen nieuwsselecties voorlezen.
  • Iddo Havinga is chef Audio bij NRC dat eerder dit jaar besloot om de stemmen van twee redacteuren in te zetten voor het automatisch voorlezen van nieuwsberichten. Wat zijn de reacties?
  • Daan Odijk is head of Data en AI bij RTL Nederland. Daar wordt gekeken naar spraakherkenning, ondertiteling en text-to-speech. Welke doelen worden nagestreefd?
  • Maaike Harbers is lector Artificial Intelligence & Society aan de Hogeschool Rotterdam en betrokken bij het project Designing Responsible AI for Media Applications. Hoe ontwikkel je een nieuwe aanpak in een veld dat dagelijks lijkt te veranderen?
  • Bas van Teylingen is creative media professional en combineert verschillende tools om stemmen te ‘maken’ die gebruikt worden voor radiovormgeving, promo’s en trailers. Hij vertelt welke innovatieve mogelijkheden hij ziet.

Het gratis Cross Media Café op dinsdag 21 november is van 15.00 - 17.00 uur live bij te wonen in Beeld & Geluid op het Media Park in Hilversum. Er is geen pauze, na afloop is er wel een netwerkborrel.

Heb jij een vraag voor een van de sprekers? Mail dan naar: communicatie@mediaperspectives.nl

 

Over Cross Media Café

Het Cross Media Café wordt georganiseerd door Beeld & Geluid en Media Perspectives. In deze bijeenkomsten voor mediaprofessionals worden de nieuwste ontwikkelingen gepresenteerd op het gebied van media, technologie en innovatie. Met de Cross Media Cafés dragen we bij aan kennisontwikkeling en kennisdeling om de media-industrie zo een stap verder te brengen.