Je bevindt je hier:
Let op: event is afgelopen

Cross Media Café – AI: Gamechanger voor de media?

UPDATE: DIT CROSS MEDIA CAFÉ IS UITVERKOCHT
Gaat generatieve AI de grote gamechanger worden voor de media? Wat zijn de gevolgen van het genereren via AI-tools van scripts, videoclips, muziek, stemmen, et cetera?

UPDATE: DIT CROSS MEDIA CAFÉ IS UITVERKOCHT
Gaat generatieve AI de grote gamechanger worden voor de media? Wat zijn de gevolgen van het genereren via AI-tools van scripts, videoclips, muziek, stemmen, et cetera?

Cross Media Café – AI: Gamechanger voor de media?

Met de ontwikkeling en introductie in de laatste maanden van de nieuwste AI-tools ontvouwen zich allerlei nieuwe mogelijkheden. Generatieve AI kan ingezet worden bij het schrijven van scripts, genereren van stemmen en gezichten, het maken van muziek, produceren van videoclips en zelfs voor het bouwen van hele virtuele werelden. Tekstprompts kunnen videobeeld opleveren. 

De manier waarop we generatieve AI kunnen inzetten is bezig met een onstuitbare opmars. Welke invloed heeft dit voor productieprocessen in de media?

In dit Cross Media Café vertellen pioniers over de ervaringen tot nu toe met bijvoorbeeld Chat GPT-4, Runway, Midjourney en ElevenlabsWat zijn de effecten? Ook bespreken we wat de impact van deze ontwikkelingen zijn voor media-organisaties. Is AI de echte gamechanger?

Sprekers:

  • Rodger Werkhoven is onafhankelijk Creative Director, gespecialiseerd in generatieve AI. Hij is een van de eerste testers voor OpenAI en maakte de AI-film Let's Be Friends.
  • Max Tiel, is oprichter van Thunderboom Records, dat virtuele popsterren en muziek ontwikkelt.
  • Romar Bucur is hoofd Business Development & Strategy bij Banijay Benelux en focust op innovatie.
  • Joán Llabata is filmregisseur en creative director bij Media.Monks en hij is betrokken bij generative.monks.
  • Barnier Geerling is CEO en oprichter van spraaktechnologiebedrijf DAISYS.

 

Praktische informatie

Het gratis Cross Media Café vindt plaats in Beeld & Geluid in Hilversum, is van 15.00 tot 17.00 uur (er is geen pauze) en wordt besloten met de netwerkborrel. Er is geen livestream. Wel nemen we de bijeenkomst op en delen wij deze opname achteraf.

Heb jij een vraag voor een van de sprekers? Mail dan naar communicatie@mediaperspectives.nl. Je kan ook in de zaal je vraag stellen.

Het Cross Media Café wordt georganiseerd door Beeld & Geluid en Media Perspectives. In deze bijeenkomsten voor mediaprofessionals worden de nieuwste ontwikkelingen gepresenteerd op het gebied van media, technologie en innovatie. Met de Cross Media Cafés dragen we bij aan kennisontwikkeling en kennisdeling om de media-industrie zo een stap verder te brengen.