Je bevindt je hier:
Let op: event is afgelopen

2 Meter Sessies On Stage: Claw Boys Claw

Jan Douwe Kroeske en Beeld & Geluid zijn terug op het podium met de live talkshow ‘2 Meter Sessies On Stage’. Ditmaal met als gast de band Claw Boys Claw.

Jan Douwe Kroeske en Beeld & Geluid zijn terug op het podium met de live talkshow ‘2 Meter Sessies On Stage’. Ditmaal met als gast de band Claw Boys Claw.

Claw Boys Claw

Jan Douwe Kroeske praat met zanger Peter te Bos over de geschiedenis van de band, muzikale inspiraties, zijn andere carrière als grafisch ontwerper en over andere belangrijke momenten in het leven en de muziek. Anekdotes, interviews, live muziek van Claw Boys Claw en videofragmenten uit de schatkamers van Beeld & Geluid en Nederlands langstlopende muziekprogramma 2 Meter Sessies wisselen elkaar deze mooie avond af.

CLAW BOYS CLAW

De samenwerking tussen Peter te Bos en gitarist John Cameron gaat inmiddels al bijna 40 jaar terug. De rauwe sound van Claw Boys Claw viel in de smaak bij de alternatieve muziekscene en hun enerverende live shows maakten hen tot een populaire band op podia en festivals. De band wordt beschouwd als een van de belangrijkste groepen die voortkwam uit de Amsterdamse punkscene van de vroege jaren ‘80.

De band speelde op het Nederlandse Pinkpop Festival en het Roskilde Festival in Denemarken. Het dertiende album KITE werd in 2021 uitgebracht en goed ontvangen door de pers. Na bijna 40 jaar is Claw Boys Claw nog steeds actief en een graag geziene band op podia en festivals.

OVER 2 METER SESSIES

De live talk- en muziekshow 2 Meter Sessies On Stage is een initiatief van Jan Douwe Kroeske en Beeld & Geluid om aan de hand van archiefmateriaal muzikale verhalen te vertellen over Nederlands belangrijkste popartiesten.

Jan Douwe Kroeske begon in 1987  met de 2 Meter Sessies, waarvan  inmiddels meer dan 1800 sessies met artiesten uit binnen- en buitenland zijn opgenomen, waaronder James Taylor, Nirvana, Randy Newman, John Cale,Coldplay, Counting Crows, David Crosby, Radiohead, Lenny Kravitz, R.E.M., John Hiatt, Damien Jurado, The Boxer Rebellion, Fink, Willy DeVille en J.J. Cale. 

Beeld  & Geluid beheert een omvangrijke collectie muziekregistraties (op wasrollen, magneetbanden, grammofoonplaten, CD’s en digitale releases), muziekprogramma’s uitgezonden op publieke en commerciële radio en tv en objecten en foto’s en originele, al of niet uitgezonden concert- en studioregistraties. Met Muziekweb is Beeld & Geluid daarnaast dè muziekbibliotheek van Nederland.

Hilversum en Den Haag

De 2 Meter Sessies On Stage met Claw Boys Claw vindt plaats in Hilversum (17 juni) en Den Haag (17 mei). Klik hier om tickets te kopen voor de 2 Meter Sessies in Hilversum. Klik hier om tickets te kopen voor de 2 Meter Sessies in Den Haag.

2 Meter Sessies On Stage wordt mede mogelijk gemaakt door de deelnemers van de VriendenLoterij.