Je bevindt je hier:
Let op: event is afgelopen

2 Meter Sessies On Stage

Jan Douwe Kroeske en Beeld & Geluid zijn in maart terug op het podium met de live talkshow ‘2 Meter Sessies On Stage’. Ditmaal met als gast zangeres Anneke van Giersbergen.

Jan Douwe Kroeske en Beeld & Geluid zijn in maart terug op het podium met de live talkshow ‘2 Meter Sessies On Stage’. Ditmaal met als gast zangeres Anneke van Giersbergen.

Anneke van Giersbergen.

Jan Douwe Kroeske neemt je mee naar het ‘Moment van de Waarheid’ van Anneke van Giersbergen. Samen praten zij over alles bepalende momenten voor haar in het leven en de muziek. Anekdotes, interviews, live muziek van Anneke van Giersbergen en fragmenten uit de schatkamers van Beeld & Geluid en Nederlands langstlopende muziekprogramma 2 Meter Sessies wisselen elkaar deze mooie avond af.

Moment van de waarheid

Jan Douwe Kroeske gaat in gesprek met Anneke van Giersbergen: wat zijn voor haar allesbepalende momenten in haar leven en muziek geweest? Hoe was het voor haar om een wereldwijd succesvolle band als The Gathering te verlaten en alleen verder te gaan? En hoe heeft ze het maken van haar 23ste carrière album 'The Darkest Skies Are The Brightest', haar meest persoonlijke album tot nu toe, ervaren?

2 Meter Sessies is een onafhankelijk muziekplatform uit Nederland en gaat al sinds haar eerste sessie in 1987 op zoek naar de waarheid bij het filmen van muzikanten. Het programma zoekt naar echt: echte muzikanten en echte optredens. Geen videoclips, geen gescripte optredens, geen playback, geen overgedubte muziekopnames. Een opname is hun moment van de waarheid: het moet nu gebeuren.

 

Jan Douwe Kroeske.

Foto: Jorn Baars.

2 Meter Sessies

Begonnen in 1987 door Jan Douwe Kroeske, zijn er inmiddels meer dan 1800 sessies met artiesten uit binnen- en buitenland opgenomen, waaronder James Taylor, Nirvana, Randy Newman, John Cale, Coldplay, Counting Crows, David Crosby, Radiohead, Lenny Kravitz, R.E.M., John Hiatt, Damien Jurado, The Boxer Rebellion, Fink, Willy DeVille en J.J. Cale. Na meer dan 15 jaar aanwezigheid op Nederlandse radio en televisie, heeft de muziekshow sinds enige tijd een wereldwijd publiek gevonden via platforms als Spotify en Youtube. Het archief van 2 Meter Sessies is een “levend archief”: nog altijd is Jan Douwe Kroeske in de studio te vinden met artiesten afkomstig uit de hele wereld. In 2020 maakte 2 Meter Sessies voor de NPO de serie “Studio 2020” en “Theater 2020”, waarin 50 Nederlandse artiesten en 20 Nederlandse theatergezelschappen werden uitgenodigd voor een sessie, om ze te helpen in de pandemie. In 2021 kreeg dit een vervolg als het tv-programma “The Ballroom”, dat inmiddels bezig is met haar derde seizoen.

Albumcover Anneke van Giersbergen - The Darkest Skies Are The Brightest.

In gesprek met...

Zangeres Anneke van Giersbergen heeft een van de meest veelzijdige stemmen van Nederland: krachtig én kwetsbaar. Ze werd bekend als frontvrouw van The Gathering, maar inmiddels heeft ze sinds 2007 een succesvolle solocarrière. In 2021 bracht ze haar 23ste carrièrealbum,'The Darkest Skies Are The Brightest', haar meest persoonlijke album tot nu toe uit.

Ze schreef het album in afzondering, in een huisje aan de rand van het bos, weg van man en kind thuis. Gewend aan liedjes schrijven in vliegtuigen, hotelkamers of in de tourbus, legde de stilte haar een nieuw soort druk op: dit is het moment, het moet nu gebeuren. Het leverde intieme liedjes op, zoals ‘Losing You’, dat ze schreef na een moment van eerlijkheid naar zichzelf toe: het gaat met mijn relatie eigenlijk niet zo goed als ik dacht.

 Deze activiteit wordt mede mogelijk gemaakt door de deelnemers van de VriendenLoterij.