Je bevindt je hier:

70 Jaar TV en dat vieren we!

Dit jaar bestaat televisie 70 jaar en dat gaan we vieren! Samen met verschillende (omroep)partners staat Beeld en Geluid in oktober stil bij het verleden, heden en de toekomst van televisie in Nederland.

Campagnebeeld 70 jaar tv

Door televisie leerden we verre buitenlanden kennen, maar ook elkaar: de Nederlander, nieuwe Nederlanders, onze buren. Televisie is naast ons venster op de wereld, ook de spiegel van onze samenleving geworden. En nog altijd van groot belang in onze dagelijkse informatievoorziening. Maar bovenal is televisie er voor ons vermaak: het samen kijken naar shows, films, spelletjes, muziek en events. Onze favoriete programma’s kunnen ons als gezin en buren, maar ook als natie verbinden. We zijn trots op Nederland als vernieuwer op het gebied van amusement en de realisatie van geweldige shows en formats, zoals ‘The Voice’, die miljoenen mensen over de hele wereld inspireren.

In de week van 2 oktober bieden we daarom een gevarieerd programma aan. Dat vind je binnenkort op deze pagina en in onze agenda!

Programma

Beeld en Geluid

Over álle Nederlandse onderwerpen is in het media-archief van Beeld en Geluid iets te vinden. Geen gebeurtenis, bezigheid of ontwikkeling is in de afgelopen decennia aan de lens van de camera ontsnapt. Het is dan ook van groot belang dat we ons televisiearchief blijven bewaren, preserveren, onderzoeken, tonen en herinterpreteren.