Je bevindt je hier:

Workshops PO

Van YouTube en televisie, tot Instagram en TikTok, media zijn overal. Welke rol spelen media in het leven van jouw leerlingen en zijn zij kritische mediagebruikers? Word media- en nieuwswijzer met de Mediaworkshops van Beeld & Geluid Onderwijs.

Leerlingen primair onderwijs tijdens workshop

Wat is het verschil tussen fake news en desinformatie? Hoe werkt beeldtaal? Hoe wordt nieuws gemaakt? De interactieve Mediaworkshops van Beeld & Geluid Onderwijs snijden belangrijke onderwerpen rondom het thema mediawijsheid aan én sluiten aan bij de belevingswereld van leerlingen in het primair onderwijs. 

 

Icoon workshop fake news

Fake News

Vanaf groep 7/8 | 2 uur | €295 per groep

Niet alles in de media is waar. Hoe komt het dat we nepnieuws zo gemakkelijk geloven? Deze Media Workshop laat de technieken en mechanismen zien die schuilgaan achter desinformatie. Door nepnieuws te maken én te verspreiden, leren leerlingen nepnieuws herkennen.

Meer info
Icoon workshop influence me

#InfluenceMe

Groep 7/8 | 2 uur | €295 per groep

Jouw leerlingen staan via sociale media in contact met elkaar en de buitenwereld. In deze Media Workshop ontdekken leerlingen door zelf een vlog te maken hoe influencers hun kijk op de wereld beïnvloeden en welke verleidingstechnieken hun helden toepassen. 

Meer info
Icoon workshop Meme Machine

Meme Machine

Vanaf groep 5-8 | 2 uur | €295 per groep

Hartjes, omhooggestoken duimen en smileys met rollende ogen. Emoji, maar ook memes, zijn vormen van beeldtaal die niet meer weg te denken zijn als communicatiemiddel. Deze workshop laat zien hoe beeldtaal werkt en hoe (culturele) interpretatieverschillen soms tot miscommunicatie leiden. 

Meer info
icoon Masterclass Jeugdjournaal

Masterclass Jeugdjournaal

Groep 7/8 | 2 uur | 1x per maand

In deze Media Masterclass komt een presentator, verslaggever of redacteur van het Jeugdjournaal vertellen wat nieuws is en leren leerlingen hoe zij, door het stellen van de juiste vragen, het publiek goed kunnen informeren over gebeurtenissen in de maatschappij.

Meer info
leerlingen primair onderwijs mediamuseum beeld en geluid

Combineer met museumbezoek

Yes, het eerste interactieve Mediamuseum ter wereld is open! In dit gloednieuwe museum van Beeld & Geluid ontdek je de invloed van media op jou en andersom.

Combineer een Mediaworkshop voor jouw klas met een bezoek aan het Mediamuseum! De entree voor het museumbezoek is dan €65 per groep (max. 30 leerlingen). Enkel het museum bezoeken? Kan natuurlijk ook. Dan zijn de kosten €130,- per groep (max. 30 leerlingen).

Boek nu jouw workshop

Locatie
Is het niet mogelijk om met leerlingen naar Hilversum of Den Haag te komen, dan kunnen we een programma op locatie verzorgen.  Hiervoor rekenen wij de volgende reiskosten: € 150,-
Gewenst programma
Vul alleen meerdere programma's in wanneer je deze met elkaar wilt combineren op één dag. Neem contact met ons op als je meerdere programma's op meerdere dagen wilt boeken. Eventuele bijzonderheden kun je onderaan dit formulier noteren.
Gewenst programma
Vul alleen meerdere programma's in wanneer je deze met elkaar wilt combineren op één dag. Neem contact met ons op als je meerdere programma's op meerdere dagen wilt boeken. Eventuele bijzonderheden kun je onderaan dit formulier noteren.
Dinsdag t/m zondag open
Dagdeel
Tussen 10-12u
Tussen 13-15u
Dagdeel
Tussen 10-12u
Tussen 13-15u
Contactpersoon gegevens
Foto van kinderen die in het kader van een workshop een video maken

Mediawijsheid bij Beeld & Geluid

Media spelen een steeds belangrijkere rol in onze samenleving. We kunnen haast niet meer zonder en onze communicatie is ingrijpend veranderd. Speciaal voor het onderwijs en voor partners in het mediawijsheidsveld ontwikkelt Beeld & Geluid educatieve, crossmediale programma’s, diensten en producten waarbij de bevordering van mediawijsheid onder jeugd, jongeren én volwassenen altijd centraal staat. 

foto leerlingen achter computer

Media in jouw les

In de Onderwijs Mediacollectie van Beeld & Geluid vind je gratis digitaal lesmateriaal (audio en video) waarmee je jouw lessen op simpele wijze verrijkt!

Meer over de mediacollectie

Kom je er niet uit?

Neem dan contact met ons op via educatie@beeldengeluid.nl