Je bevindt je hier:

Masterclass Jeugdjournaal

Wat is nieuws en hoe wordt het gemaakt? Voor deze masterclass komt een nieuwsmaker (een presentator, redacteur of verslaggever) van het Jeugdjournaal speciaal voor jouw klas naar Beeld & Geluid om jouw leerlingen te vertellen over hun bijzondere werk.

Boek direct deze workshop

Interview met leerling en Jeugdjournaal-presentator

De eerste aflevering van het Jeugdjournaal werd in januari 1981 uitgezonden. Wist jij dat Nederland samen met Groot Brittannië het eerste land ter wereld was waar dagelijks een journaal voor kinderen werd uitgezonden? In het Jeugdjournaal zie je vooral de presentator in beeld, maar een nieuwsuitzending maken is vooral een kwestie van goed teamwork. Hoe gaat het werken op een redactie er aan toe en hoe wordt er bepaald wat er in het journaal te zien is? In deze masterclass leren de leerlingen de fijne kneepjes van het vak.

Leren door te doen 

In de masterclass wordt een persconferentie nagespeeld en zijn de leerlingen de journalisten. Zij leren van de experts hoe je met het stellen van de juiste vragen het publiek goed kunt informeren over gebeurtenissen in de maatschappij/samenleving

Programma 

  • Introductie 
  • Uitleg: hoe komt een nieuwsuitzending tot stand
  • Persconferentie
  • Afsluiting (vragen stellen en fotomoment)

Icon Masterclass Jeugdjournaal

Praktische info

  • Geschikt voor: primair onderwijs, groep 7/8
  • Beschikbaar: 1x per maand
  • Locatie: Beeld & Geluid in Hilversum
  • Duur: 2 uur
  • Groepsgrootte: maximaal 30 leerlingen
  • Begeleiding: minimaal 3 begeleiders per 30 leerlingen (inclusief docent)
Leerlingen Mediamuseum Beeld en Geluid

Combineer met bezoek nieuw Mediamuseum

Yes, het eerste interactieve Mediamuseum ter wereld is open! In dit gloednieuwe museum van Beeld & Geluid ontdek je de invloed van media op jou en andersom.

Je kan een Mediaworkshop voor jouw klas combineren met een bezoek aan het Mediamuseum voor maar liefst de helft van de originele prijs. De entree voor het museumbezoek is dan €65,- per groep (max. 30 leerlingen).

Boek deze workshop

Overtuigd? Boek dan direct deze workshop via ons aanmeldformulier. Hier reserveer je simpel en snel de beste workshops voor je klas.

Locatie
Is het niet mogelijk om met leerlingen naar Hilversum of Den Haag te komen, dan kunnen we een programma op locatie verzorgen.  Hiervoor rekenen wij de volgende reiskosten: € 150,-
Gewenst programma
Vul alleen meerdere programma's in wanneer je deze met elkaar wilt combineren op één dag. Neem contact met ons op als je meerdere programma's op meerdere dagen wilt boeken. Eventuele bijzonderheden kun je onderaan dit formulier noteren.
Gewenst programma
Vul alleen meerdere programma's in wanneer je deze met elkaar wilt combineren op één dag. Neem contact met ons op als je meerdere programma's op meerdere dagen wilt boeken. Eventuele bijzonderheden kun je onderaan dit formulier noteren.
Dinsdag t/m zondag open
Dagdeel
Tussen 10-12u
Tussen 13-15u
Dagdeel
Tussen 10-12u
Tussen 13-15u
Contactpersoon gegevens

Kom je er niet uit?

Dan staat ons team uiteraard voor je klaar. Neem contact met ons op via educatie@beeldengeluid.nl, dan helpen we je graag verder met al je vragen.