Je bevindt je hier:

Workshop #InfluenceME po

Sociale media spelen een grote rol in het leven van kinderen. Via platforms als YouTube en TikTok staan zij constant in contact met elkaar, de buitenwereld én influencers. In deze workshop ontrafelen leerlingen de verleidingstechnieken van influencers en leren zij hoe vlogs onze kijk op de wereld en ons koopgedrag beïnvloeden.

Boek direct deze workshop

In #InfluenceMe ontrafelen leerlingen de verleidingstechnieken van influencers en leren ze hoe hun gedrag beïnvloed wordt.

Foto: Paul Ridderhof

Influencers zijn de nieuwe helden. De meeste kinderen willen geen dierenarts of astronaut worden, maar vlogger of youtuber. Dat hun helden geld verdienen met vlogs vermoeden ze wel, maar weten ze met welke technieken ze dat doen? Herkennen zij sluikreclame? En weten ze hoe groot ‘influencer marketing’ is?

Leren door te doen

In deze workshop gaan leerlingen ook zelf aan de slag. Ze leren verleidingstechnieken te herkennen en in te zetten bij het maken van een vlog voor hun eigen mening of standpunt. Zo leren zij de technieken die hun vloggende helden gebruiken, zelf in te zetten voor bijvoorbeeld een sociaal/maatschappelijk doel.

Quote

“Geweldige begeleider en docent voor de kinderen! Super enthousiast! Zorgt voor betrokkenheid en veel motivatie. Erg leuk! Lekker veel snelheid en actie. Spreekt groep 8 enorm aan! Complimenten!”

Programma 

 • Introductie en uitleg
 • Quiz
 • Uitleg verleidingstechnieken
 • Discussiespel
 • Vlog opdracht
 • Afsluiting

Influence Me Icon

Praktische informatie

 • Geschikt voor: primair onderwijs, groep 7/8
 • Prijs: €295 per groep (workshop op locatie: bijkomende reiskosten)
 • Locatie: deze workshop is beschikbaar in Hilversum en Den Haag
 • Groepsgrootte: maximaal 30 leerlingen
 • Begeleiding: minimaal 3 begeleiders per 30 leerlingen (inclusief docent)
Leerlingen mediamuseum beeld en geluid

Combineer met bezoek nieuw Mediamuseum

Yes, het eerste interactieve Mediamuseum ter wereld is open! In dit gloednieuwe museum van Beeld & Geluid ontdek je de invloed van media op jou en andersom.

Je kan een Mediaworkshop voor jouw klas combineren met een bezoek aan het Mediamuseum voor maar liefst de helft van de originele prijs. De entree voor het museumbezoek is dan €65,- per groep (max. 30 leerlingen).

Boek deze workshop

Overtuigd? Boek dan direct deze workshop via ons aanmeldformulier. Hier reserveer je simpel en snel de beste workshops voor je klas.

Locatie
Is het niet mogelijk om met leerlingen naar Hilversum of Den Haag te komen, dan kunnen we een programma op locatie verzorgen.  Hiervoor rekenen wij de volgende reiskosten: € 150,-
Gewenst programma
Vul alleen meerdere programma's in wanneer je deze met elkaar wilt combineren op één dag. Neem contact met ons op als je meerdere programma's op meerdere dagen wilt boeken. Eventuele bijzonderheden kun je onderaan dit formulier noteren.
Gewenst programma
Vul alleen meerdere programma's in wanneer je deze met elkaar wilt combineren op één dag. Neem contact met ons op als je meerdere programma's op meerdere dagen wilt boeken. Eventuele bijzonderheden kun je onderaan dit formulier noteren.
Dinsdag t/m zondag open
Dagdeel
Tussen 10-12u
Tussen 13-15u
Dagdeel
Tussen 10-12u
Tussen 13-15u
Contactpersoon gegevens

Kom je er niet uit?

Dan staat ons team uiteraard voor je klaar. Neem contact met ons op via educatie@beeldengeluid.nl, dan helpen we je graag verder met al je vragen.