Duurzaamheid
In een duurzame wereld zijn mens, milieu en economie met elkaar in evenwicht, zodat we de aarde niet uitputten. Duurzame ontwikkeling betekent dat we de aarde zo gebruiken dat toekomstige generaties er ook nog plezier van hebben. Laat die generatie nu net bij jou in de klas zitten!

Lesmateriaal

De stad van de toekomst
Deze les gaat over klimaatadaptatie: het aanpassen van onze leefomgeving aan het veranderende klimaat. Deze interactieve les bevat verschillende fragmenten met voorbeelden van bestaande initiatieven in verschillende steden.

Klimaat en weer
Deze fragmenten in deze lijst gaan over de verschillende aspecten van het klimaat, zoals, het weer, water en droogte. De fragmenten zijn goed geschikt om lessen in het vmbo te verrijken, maar natuurlijk ook breder inzetbaar.

Keep it koel
Hoe houd je het hoofd koel in de stad? Met daktuinen, wadÃ's, regentonnen en tegelwippen! In deze lijst vind je fragmenten voor havo- en vwo-leerlingen.

Plastic in zee
Ons plasticgebruik is een enorm milieuprobleem. Wat weten jouw leerlingen over plastic, hoeveel gebruiken ze zelf en hoe zouden zij dit probleem oplossen?

Ik, plastic
Plastic vergaat niet en overspoelt onze wereld. Menno Bentveld reist door Nederland, Japan, Oeganda, Kenia en de VS om de oorsprong en gevolgen van plastic te onderzoeken. Moeten we plastic bevechten of ons er op een andere manier tot verhouden?
Begrippen in dit lesmateriaal
Duurzaamheid, klimaat, vervuiling, plastic, oceaanstromingen, plastic soup, afval

Vragen & contact
Heb je een vraag? Bekijk alle informatie over de Onderwijs Mediacollectie en hoe je deze in jouw les gebruikt. Hulp nodig? Neem dan contact met ons op via opschool@beeldengeluid.nl