Je bevindt je hier:

De oude Experience

Per 11 februari 2023 is ons volledig nieuwe, state of the art Mediamuseum geopend. Wil je de oude Beeld & Geluid experience nog beleven? Dat kan: virtueel met onze VR tour.

VR Tour experience

Loop virtueel door de experience

Virtual Reality tour

De Beeld & Geluid experience maakt plaats voor een spiksplinternieuw museum. Wil je nog één keer die plek bezoeken waar je dat spetterende optreden gaf, die bloedstollende achtervolgingsscène opnam, dat onhandige Buurman en Buurman filmpje maakte, erachter kwam hoe mediawijs je bent, voorspelde hoe de toekomst eruit ziet of je eigen radioprogramma maakte? Het kan! Loop virtueel door de experience met deze VR Tour!

Werkt ook met Google Cardboard

Mediamuseum

Benieuwd naar ons nieuwe museum: hét Mediamuseum? Ontdek wat media met jou doen, wie jij bent in media en de zones waarin je erachter kan komen!

Kinderen met ouders in het Klokhuis Tijdlab

Dit was de experience

Ontdek de wereld van de media

In de Beeld & Geluid experience ontdek je de wereld van de media en ga je zelf aan de slag. Dit is de vaste opstelling van ons museum. BN'ers leiden je virtueel rond in de wereld van radio en televisie. In verschillende themapaviljoens stap je in de schoenen van mediamakers, check je hoe mediawijs je bent en ontdek je het verleden van de Nederlandse media.

Kinderen treden op op het TopPop podium

Jij bent de ster

Stap als presentator door de Showdeur, speel in een achtervolgingsscène uit Flikken Maastricht of doe een optreden op het podium in de POPstudio. Jij bent de ster in Beeld & Geluid! Zit je liever achter de schermen? Dan doe je de regie, zorg je voor de lichtshow of maak je zelf een Buurman en Buurman-animatiefilm.

Bezoekers kijken naar de poppen van de Fabeltjeskrant

Ontdek het verleden

Plof neer in de Media Lounge en kijk en beluister 20.000 uur film, televisie en radio uit de collectie van Beeld & Geluid. In het paviljoen Kijkbuiskinderen kom je jeugdtelevisie voor alle generaties tegen en sta je zelfs oog in oog met de échte Meneer de Uil.

Kinderen in Media Ukkie Land

Wijs met media

Hoe beïnvloeden politiek en media elkaar? Wat deel jij wel en niet op social media? En hoe verleiden de media jouw kind? In de paviljoenen Macht en Media en Mediawijzer.net kom je er spelenderwijs achter hoe mediawijs jij bent. En in het speelparadijs Media Ukkie Land zie je als ouder hoe je kind reageert op media-aanbod en krijg je handige opvoedtips.

Een meisje leest het nieuws voor, voor een green screen, terwijl ze opgenomen wordt

Zo werkt het nieuws

Ga op de stoel van de nieuwslezer zitten en presenteer zelf het nieuws. Zó snel gaat die autocue dus! Stel het journaal samen en bekijk hoogte- en dieptepunten uit 100 jaar journalistieke berichtgeving.

Kinderen dragen een ring in de experience

De ring

Jouw entreebewijs voor de Beeld & Geluid experience is een ring. Door 'm te scannen in de tentoonstellingen weten we wie je bent. Zo kan jouw persoonlijke virtuele gids je helpen en kunnen we alle opnames en foto's die je maakt naar jouw adres mailen. Dan kun je ze meteen terugkijken en delen met je vrienden.