Je bevindt je hier:

Beeld & Geluid Onderwijs

Beeld & Geluid Onderwijs is er voor leerkrachten en docenten die voorop willen lopen in digitale geletterdheid en burgerschap. Onze experts staan klaar om je wijzer te maken in de wereld van media. Ontdek de Onderwijs Mediacollectie met digitaal lesmateriaal, check de Mediaworkshops en bezoek de Mediamusea in Hilversum en Den Haag.

jongeren leerlingen tijdens workshop beeld en geluid onderwijs

Ons aanbod

Leren over en met media doe je bij Beeld & Geluid Onderwijs. Ontdek ons aanbod op het gebied van mediawijsheid en digitalisering voor jou en jouw leerlingen of studenten.

My First Smartphone Festival: Onderwijsdagen

Het festival voor de hele klas! Stap binnen in een festival dat in het teken staat van mediawijsheid en draait om méér dan alleen schermen en apps. Het My First Smartphone Festival is dé manier om te ontdekken hoe je samen slim, creatief en veilig omgaat met de allereerste smartphone van kinderen. Komen jullie ook?

Media- en nieuwswijsheid

We leven niet meer alleen met media, maar ín media. Beeld & Geluid Onderwijs maakt leerlingen, studenten, leerkrachten en studenten media- en nieuwswijzer. Wat is mediawijsheid? Wanneer ben je nieuwswijs? En in hoeverre ben jij in staat jouw leerlingen/studenten wegwijs te maken in deze complexe gemedialiseerde wereld?

Laatste nieuws

Alles over recente projecten, nieuw aanbod en events van Beeld & Geluid Onderwijs

leerlingen van huizermaat technasium

Lancering OnderwijsApp

Op 9 maart 2023 lanceerde Beeld & Geluid met trots de OnderwijsApp. De app biedt onderwijsgroepen een speciale reis door het pasgeopende Mediamuseum; al chattend met avatar Glitch ontdekken zij de exhibits van het Mediamuseum. Leerlingen van scholengemeenschap Huizermaat trapten af: zij waren de eerste schoolklas die het museum bezocht met de OnderwijsApp én een Mediawijsheid-certificaat kreeg.

Meer info Mediamuseum
voordracht column minister wiersma

Bezoek minister Wiersma

Op 22 januari 2023 ontving team Onderwijs Dennis Wiersma, minister voor Primair en Voortgezet Onderwijs. In één van de nieuwe workshopruimtes maakte hij kennis met ons onderwijsaanbod. Ook luisterde hij naar de bevlogen column van Beeld & Geluids Patricia van Rijswijk, expert media & educatie, een pleidooi voor verankering van het mediaonderwijs in het curriculum.

Lees column
Afbeelding social media logo's

Hoe mediawijs ben jij?

Van 4 t/m 11 november 2022 was het de Week van de Mediawijsheid. Met het thema 'Like en cancel' lag de focus op het stimuleren van prosociaal online gedrag. Hoe mediawijs ben jij? Doe de Mediawijsheid-test voor docenten! 

Doe test
media en onderwijs prijs voor digitale didactiek 2022

Media & Onderwijs Prijs 2022

Op 5 oktober 2022 werd de Media & Onderwijs Prijs uitgereikt. Dé prijs voor digitale didactiek voor onderwijzend Nederland. Het motto? #watjijdoetboeit. Welke vijf docenten mochten de prijs voor beste digitale les in ontvangst nemen?

Lees meer