Je bevindt je hier:

Het Mediamuseum

Stap binnen in het Mediamuseum en duik in de interactieve wereld van media. Ontdek vijf boeiende zones waar je zelf nieuws kunt maken, de kracht van advertenties ervaart, verhalen vertelt als een filmmaker en je eigen games ontwerpt en speelt. Gebruik de unieke Mediamuseum app voor een gepersonaliseerde ervaring en ontdek jouw plek in de bijzondere wereld van media!

Zone Informeren

Het nieuwe Mediamuseum dat draait om jou!

Media hebben grote invloed op ons dagelijks leven. Bijna iedereen is tegenwoordig naast mediagebruiker, ook mediamaker en media zijn overal! In het nieuwe interactieve Mediamuseum van Beeld & Geluid in Hilversum ontdek je van alles over de invloed van media op jou én andersom. Kom je langs?

NB: Het reserveren van een tijdslot voor het Mediamuseum is aan te raden

Koop je tickets!

De Tune-in van het Mediamuseum, met vaag bewegende mensen in beeld.

Je museumbezoek

Tune in en Mediamuseum app

Jouw museumbezoek start in de Tune in. Hier download je de Mediamuseum app en maak je in een paar minuten je eigen Mediaprofiel aan. Zo wordt je museumbezoek veel persoonlijker.

Tijdens je museumreis ontvang je in de app je spelresultaten en filmpjes die je maakt. Hoe meer je in het museum doet, hoe rijker en gevarieerder je Mediaprofiel wordt. Net als in de echte mediawereld! Aan het eind van je bezoek doe je de Check-out. En als je dat wilt, sturen we na je bezoek je resultaten, souvenirs en Mediaprofiel naar jouw e-mailadres.

De Mediareactor in het Mediamuseum

De Mediareactor

Zodra je het Mediamuseum binnenstapt, zie je de Mediareactor: een oneindige stroom van mediabeelden die 24 uur per dag, 365 dagen per jaar het archief van Beeld & Geluid in- en uitstromen. De Mediareactor neemt ook jouw Mediaprofiel op en toont de filmpjes die jij in het museum maakt. Zo word ook jij onderdeel van de mediastroom.

Vijf zones

Aan de hand van vijf zones ontdek jij wat jij met media doet én wat media doen met jou. Je maakt je eigen nieuws, bent verslaggever van het journaal, kruipt in de huid van een influencer of maakt je eigen game. Ook zit het museum boordevol audiovisuele fragmenten en vind je er bijzondere objecten. En doordat het museum zich aanpast aan jou, krijg je een museumreis op maat!

Nostalgische outfits in Mediamuseum

EN VERDER

Verwonderen en Pronken

Op de 5e verdieping kun je de toekomst van media aanraken. Je vindt hier diverse presentaties in samenwerking met allerlei partners, zoals tech-bedrijven, ontwerpers, developers, kunstenaars, omroepen, mediamakers, wetenschappers, etc. Je kunt er bijvoorbeeld een 3D-game spelen, in een holografische wereld stappen, deepfake-techniek ervaren, ontdekken hoe je media beleeft als je blind of slechtziend bent of meedoen aan het testen van nieuwe omroep-innovaties.

Persoon poseert voor foto

Op de 7e verdieping kun je voorwerpen uit de collectie van Beeld & Geluid bekijken. Op dit moment zijn er kostuums van mediapersoonlijkheden uit de 20e en 21e eeuw te zien: van de blauwe catsuit van Jerney Kaagman, de weergaloze Songfestival-jurk van Nikkie de Jager, kostuums van Jacobse & Van Es tot het roze pak van Splinter Chabot. Oude én nieuwe nostalgie dus! Ontdek de personen achter deze kostuums of pak zelf de spotlights en maak een foto. 

Eventvloer van het Mediamuseum

Pods en Eventvloer

Als je het Mediamuseum binnenloopt, valt je oog meteen op de Pods: kleine presentaties over actuele media-onderwerpen. Deze staan op onze nieuwe eventvloer die we gebruiken voor de zakelijke verhuur en grote evenementen.

meer info over verhuur
Bezoekers bekijken oude beelden in de medialounge.

Lounge

De lounge vind je in het Atrium, achter de informatiebalie. Neem een kijkje in de wereld van Beeld & Geluid en kom meer te weten over het hele instituut en onze activiteiten. Ook kun je hier wat dieper in het audiovisuele archief van Beeld & Geluid duiken.

Media Park met gebouw van Beeld & Geluid.

Praktische informatie

Het Mediamuseum bevindt zich in Beeld & Geluid in Hilversum. Ons adres is Media Parkboulevard 1, 1217 WE. Op oudere navigatiesystemen vind je ons op Sumatralaan 45, 1217 GP. Met het openbaar vervoer bereik je Beeld & Geluid eenvoudig via NS-station Hilversum Media Park. Vanaf dat station loop je binnen een kleine tien minuten naar het museum. Voor vragen kun je contact met ons opnemen.

Meer praktische informatie

De vernieuwing van het museum wordt mede mogelijk gemaakt door de deelnemers van de VriendenLoterij.