You are here:

De Beeld en Geluid experience

De Beeld en Geluid experience is op dit moment gesloten voor een grootse verbouwing. We verwachten medio 2022 weer open te gaan met ons volledig nieuwe, state of the art mediamuseum!

Museum tijdelijk gesloten

De Beeld en Geluid experience is op dit moment gesloten voor een grootse verbouwing. We verwachten medio 2022 weer open te gaan met ons volledig nieuwe, state of the art mediamuseum!

 

Ontdek de wereld van de media

In de Beeld en Geluid experience ontdek je de wereld van de media en ga je zelf aan de slag. Dit is de vaste opstelling van ons museum. BN'ers leiden je virtueel rond in de wereld van radio en televisie. In verschillende themapaviljoens stap je in de schoenen van mediamakers, check je hoe mediawijs je bent en ontdek je het verleden van de Nederlandse media.

Jij bent de ster

Stap als presentator door de Showdeur, speel in een achtervolgingsscène uit Flikken Maastricht of doe een optreden op het podium in de POPstudio. Jij bent de ster in Beeld en Geluid! Zit je liever achter de schermen? Dan doe je de regie, zorg je voor de lichtshow of maak je zelf een Buurman en Buurman-animatiefilm.

Ontdek het verleden

Plof neer in de Media Lounge en kijk en beluister 20.000 uur film, televisie en radio uit de collectie van Beeld en Geluid. In het paviljoen Kijkbuiskinderen kom je jeugdtelevisie voor alle generaties tegen en sta je zelfs oog in oog met de échte Meneer de Uil.

Wijs met media

Hoe beïnvloeden politiek en media elkaar? Wat deel jij wel en niet op social media? En hoe verleiden de media jouw kind? In de paviljoenen Macht en Media en Mediawijzer.net kom je er spelenderwijs achter hoe mediawijs jij bent. En in het speelparadijs Media Ukkie Land zie je als ouder hoe je kind reageert op media-aanbod en krijg je handige opvoedtips.

Zo werkt het nieuws

Ga op de stoel van de nieuwslezer zitten en presenteer zelf het nieuws. Zó snel gaat die autocue dus! Stel het journaal samen en bekijk hoogte- en dieptepunten uit 100 jaar journalistieke berichtgeving.

ringen_kinderlijn114.JPG

De ring

Jouw entreebewijs voor de Beeld en Geluid experience is een ring. Door 'm te scannen in de tentoonstellingen weten we wie je bent. Zo kan jouw persoonlijke virtuele gids je helpen en kunnen we alle opnames en foto's die je maakt naar jouw adres mailen. Dan kun je ze meteen terugkijken en delen met je vrienden.