Je bevindt je hier:

Docenten

Een goed begrip en het efficiënt kunnen inzetten van media worden steeds belangrijker in het onderwijs. Beeld en Geluid draagt bij aan de (verdere) ontwikkeling van mediawijze leraren. We bieden docenten en docenten in opleiding programma’s rond actuele en relevante thema’s met betrekking tot mediawijsheid en spelen hiermee in op de behoefte aan meer kennis over media, journalistiek en beeldcultuur. Na afloop kun je de geleerde kennis en vaardigheden toepassen op je eigen lessen in en gesprekken met de klas.

Foto: Jorrit Lousberg

Naast de bestaande workshops, masterclasses en rondleidingen, ontwikkelen we ook aanbod op maat. Hierbij putten we uit ons uitgebreide netwerk van sprekers en experts. Alle onderdelen zijn te combineren en kunnen worden gegeven in ons iconische gebouw in Hilversum en zijn uit te breiden met een rondleiding door de depots of een hoorcollege van een van onze experts. Ook reizen we op verzoek naar jullie locatie om een workshop te verzorgen. We informeren jullie graag over de mogelijkheden.

Docenten overleggen tijdens training

Basistraining Mediawijsheid

Beeld en Geluid op school biedt als expert op het gebied van mediawijsheid de basistraining ‘Mediawijsheid en Burgerschap’. Want jouw leerlingen groeien op in een gemedialiseerde wereld: in hoeverre ben jij in staat hen daarin wegwijs te maken? Hoe mediawijs ben jijzelf? Doel van deze training is om jouw basiskennis bij te spijkeren over hoe media, pers en (alternatieve) journalistiek werken en hoe zij onze kijk op elkaar, de wereld en de werkelijkheid beïnvloeden.

Bekijk de training

Workshops

Na het volgen van onze workshops heb je relevante kennis en concrete lessen om direct toe te passen in je les. Onze workshops zijn samengesteld volgens de meest actuele richtlijnen voor ‘digitale geletterdheid’ en ‘burgerschap’.

Als je er toch bent..

Vul je programma aan met een rondleiding door ons prachtige gebouw en neem een kijkje achter deuren die normaal gesproken gesloten blijven of spijker je kennis bij tijdens een hoorcollege van een van onze experts!

Op de hoogte blijven?

Blijf op de hoogte van al onze docententrainingen en educatieve aanbod via onze onderwijsnieuwsbrief.