You are here:

Docenten

Een goed begrip en het efficiënt kunnen inzetten van media worden steeds belangrijker in het onderwijs. Beeld en Geluid draagt bij aan de (verdere) ontwikkeling van mediawijze leraren. We bieden docenten en docenten in opleiding programma’s rond actuele en relevante thema’s met betrekking tot mediawijsheid en spelen hiermee in op de behoefte aan meer kennis over media, journalistiek en beeldcultuur. Na afloop kun je de geleerde kennis en vaardigheden toepassen op je eigen lessen in en gesprekken met de klas.

Foto: Jorrit Lousberg

Naast de bestaande workshops, masterclasses en rondleidingen, ontwikkelen we ook aanbod op maat. Hierbij putten we uit ons uitgebreide netwerk van sprekers en experts. Alle onderdelen zijn te combineren en kunnen worden gegeven in ons iconische gebouw in Hilversum en zijn uit te breiden met een rondleiding door de depots of een hoorcollege van een van onze experts. Ook reizen we op verzoek naar jullie locatie om een workshop te verzorgen. We informeren jullie graag over de mogelijkheden.

Docententraining Ithaka Media Lab

Uitgesteld tot een nog nader te bepalen datum in 2021

Ben jij docent van een Internationale Schakelklas? En geïnteresseerd in hoe je mediawijsheid en beeldtaal kunt inzetten in de klas? Dan is onze trainingsdag van Ithaka Media Lab iets voor jou! Leer hoe media werken en krijg alle handvatten om jouw eigen Media Lab op te bouwen en met je leerlingen aan de slag te gaan!

Bekijk de training

Workshops

Na het volgen van onze workshops heb je relevante kennis en concrete lessen om direct toe te passen in je les. Onze workshops zijn samengesteld volgens de meest actuele richtlijnen voor ‘digitale geletterdheid’ en ‘burgerschap’.

Als je er toch bent..

Vul je programma aan met een rondleiding door ons prachtige gebouw en neem een kijkje achter deuren die normaal gesproken gesloten blijven of spijker je kennis bij tijdens een hoorcollege van een van onze experts!

Op de hoogte blijven?

Blijf op de hoogte van al onze docententrainingen en educatieve aanbod via onze onderwijsnieuwsbrief.