Je bevindt je hier:

Natuurbeelden in de klas

Welkom bij Natuurbeelden in de klas! In deze lesmodule voor groep 6 t/m 8 vind je unieke natuurclips van Stichting Natuurbeelden over bijzondere dieren, planten en landschappen in Nederland. Verwonder je over de natuur in eigen land.

Natuurbeelden in de klas

Gebruik deze lesmodule met video’s om het natuuronderwijs in jouw klas te verlevendigen! De module bestaat uit drie themalessen met werkbladen en 18 korte natuurclips met unieke beelden van bijzondere dieren. Drie landschappen met ieder hun eigen specifieke planten en dieren, vormen de achtergrond voor de drie themalessen: het bos, de weide en zee/strand.

Hieronder zijn de bijbehorende lesbladen te vinden die geprint kunnen worden voor gebruik in de klas.

De natuurclips zijn een opwarmer voor leerlingen om zélf onderzoek te doen in de natuur in hun eigen omgeving. In de module komen drie thema’s aan bod die aansluiten bij het curriculum: ‘Welkom in de natuur’, ‘Alles hangt samen’ en ‘Relatie mens en omgeving’.

Natuurbeelden in de klas

Colofon

Het beeldmateriaal van Natuurbeelden in de klas is afkomstig uit het project Natuurbeelden, waarin 11 natuurorganisaties en Beeld & Geluid samenwerkten om een collectie op te bouwen van de natuur in Nederland en Caribisch Nederland. De collectie geeft een overzicht van de grote variatie aan landschappen, planten en dieren die ons land rijk is. Het project is tot stand gekomen dankzij een bijdrage van de Nationale Postcode Loterij.

Dit materiaal is ontwikkeld door Podium, Bureau voor educatieve communicatie in opdracht van Stichting Natuurbeelden. 


Vormgeving: Lidewij Spitshuis
Inhoudelijk advies: Roel Diepstraten
Filmbeelden: Beeldbank Natuurbeelden, Luc Enting, Edward Snijders, Peter van Rodijnen, Klaudie Bartelink, Michael Sanderson, Marc Plomp.

©Copyright 2016