Je bevindt je hier:

Masterclass Medialogica

Media hebben veel invloed op de manier waarop wij als publiek naar elkaar en de wereld kijken. Maar in hoeverre zijn de media een betrouwbare gids? In de masterclass Medialogica ontrafelen leerlingen samen met de experts van Beeld en Geluid en omroep Human de mechanismen die schuilgaan achter grote gebeurtenissen in de media en mediahypes.

Icoon met in groen het woord ‘yes’, met daarvoor een bordje met in het rood ‘no’

Na slapen en werken besteden wij de meeste tijd aan het gebruik van media. Zij dienen als gids om greep te krijgen op de werkelijkheid, ze bepalen in belangrijke mate ons beeld van de werkelijkheid. Maar in hoeverre zijn ze een betrouwbare gids? Hoe verhoudt het beeld dat zij schetsen zich tot de werkelijke wereld? Welke mechanismen zijn er aan het werk? Dat is waar het in het Human-programma Medialogica om gaat.

Beeld en Geluid en omroep Human slaan de handen ineen voor een educatief en interactief programma over de waarheid van het nieuws. Onder leiding van de experts van Human en Beeld en Geluid ontrafelen je leerlingen de mechanismen die schuil gaan achter de werking van grote gebeurtenissen in het nieuws en mediahypes.

Tijdens de Masterclass Medialogica gaan leerlingen in groepjes aan de slag met het analyseren van een grote gebeurtenis in het nieuws en leren zij hoe de werkelijkheid verdrongen kan worden door beelden, met een nieuwe werkelijkheid tot gevolg. Ook gaan we in gesprek over onze eigen rol en die van de media in het ontstaan en de kracht van de publieke opinie.

Deze masterclass is tot stand gekomen door een samenwerking tussen Human en Beeld en Geluid. 

Leerlingen in een zaal en houden groene of rode bordjes omhoog

Masterclass Medialogica bij Beeld en Geluid. Foto: Jorrit Lousberg

Praktische informatie

Deze workshop bieden wij ook aan op locatie. Neem voor meer informatie en het bespreken van de mogelijkheden contact met ons op.

  • Geschikt voor VO leerlingen en MBO-studenten

  • Duur: 1,5 uur

  • Groepsgrootte: maximaal 30 leerlingen

  • Prijs: €225 per groep
    - Op locatie: bijkomende reiskosten

  • Voorbereiding: download de handleiding voor de begeleiders

 

Nu boeken

Vul onderstaand formulier in om deze masterclass aan te vragen. Heb je vragen, neem dan contact met ons op.

T 035 – 677 5444 (maandag t/m vrijdag 09.00 - 17.00 uur)
E groepsbezoek@beeldengeluid.nl

Locatie
We komen graag bij je langs op school om onze workshops en masterclasses te geven. Hiervoor rekenen wij de volgende reiskosten:
tot 25 km € 25
25 - 50 km € 50
50 - 100 km € 75
meer dan 100 km € 100
Gewenst programma
Vul alleen meerdere programma's in wanneer je deze met elkaar wilt combineren op één dag. Neem contact met ons op als je meerdere programma's op meerdere dagen wilt boeken. Eventuele bijzonderheden kun je onderaan dit formulier noteren.
Gewenst programma (op locatie)
Vul alleen meerdere programma's in wanneer je deze met elkaar wilt combineren op één dag. Neem contact met ons op als je meerdere programma's op meerdere dagen wilt boeken. Eventuele bijzonderheden kun je onderaan dit formulier noteren.
Dagdeel
Dagdeel