Je bevindt je hier:

Digitaal lesmateriaal mediawijsheid

Aan de slag met mediawijsheid in de klas? Dat doe je natuurlijk met media! Met dit kant-en-klaar online lesmateriaal, actueel en historisch audio- en videomateriaal uit ons archief verrijk je jouw lessen en pak je gelijk de aandacht.

Aan de slag met mediawijsheid in de klas? Dat doe je natuurlijk met media! Met dit kant-en-klaar online lesmateriaal, actueel en historisch audio- en videomateriaal uit ons archief verrijk je jouw lessen en pak je gelijk de aandacht.

Fabeltjes Fuik van Arjen Lubach

Digitaal Lesmateriaal op LessonUp

Hoe werkt journalistiek in Nederland? Wat is het belang van pluriformiteit en framing? En hoe herken je desinformatie? Ga met jouw leerlingen de diepte in over mediawijsheid. Bekijk het volledige aanbod op LessonUp.

 

 

Ga naar LessonUp

Fragmentenlijsten met audio-en videomateriaal

Geen tijd om zelf op zoek te gaan naar actueel of historisch audio- en videomateriaal? Geen probleem! Deze samengestelde fragmentenlijsten gebruik je direct in je les mediawijsheid. Iedere fragmentenlijst behandelt één onderwerp of thema. Wij breiden de lijsten uit, zodat je altijd actueel materiaal kunt gebruiken. 

Tip: bewaar de fragmentenlijsten in je eigen lijsten. Zo kun je de fragmenten ook los gebruiken en zelf kiezen welke geschikt zijn voor jouw les. Hulp nodig? Bekijk de tutorial hier.

Verschillende beelden uit het archief met daarop het logo van Beeld & Geluid

Zelf zoeken op Beeldengeluidopschool.nl

Zelf op zoek naar beeldmateriaal dat aansluit bij jouw les mediawijsheid? Gebruik gratis video- en audiofragmenten uit ons onderwijsarchief: Beeldengeluidopschool.nl. Hulp nodig met inloggen? In deze korte tutorial leggen we je uit hoe het werkt. Heb je dan nog vragen? Mail gerust naar opschool@beeldengeluid.nl.
 

Ga naar Beeldengeluidopschool.nl

Programmatips voor meer mediawijsheid in de klas

Programmamakers zijn geobsedeerd met de werking van media in onze maatschappij. Maar waarom? We zetten de leukste en interessantste programma's voor je op een rij. Gebruik de programmacode in de beschrijving en plak deze in de zoekbalk van Beeldengeluidopschool.nl om alle afleveringen terug te vinden. 

Een jongen wordt geïnterviewd door twee meiden

Volg een mediaworkshop met je klas

De interactieve Mediaworkshops van Beeld & Geluid snijden belangrijke onderwerpen rondom het thema media- en nieuwswijsheid aan en sluiten aan bij de belevingswereld van leerlingen. Door zelf aan de slag te gaan krijgen leerlingen inzicht in de werking en dynamiek van de media.

Bekijk het workshopaanbod