Je bevindt je hier:

Aanvragen voor privégebruik

Doorzoek de collectie van Beeld & Geluid met meer dan een miljoen uur aan audiovisueel materiaal en vraag het aan als download voor privégebruik.

Showdansers op het podium, De Mounties Show

De Mounties Show (TROS, 1979)

Hoe werkt het?

Op zoeken.beeldengeluid.nl doorzoek je de mediacollectie van Beeld & Geluid en kun je materiaal aanvragen als download voor privégebruik (alleen vertoning in huiselijke kring, geen verspreiding of publicatie op bijvoorbeeld een website of social media). Wil je het materiaal gebruiken voor andere doeleinden? Neem dan contact met ons op.

Wanneer collectiemateriaal gedigitaliseerd is kun je het aanvragen. Vul hiervoor een aanvraagformulier in met een eigen titel en referentie, reden en gebruik van je aanvraag en je contactgegevens. Zodra we deze volledig ingevuld ontvangen hebben, nemen we je aanvraag in behandeling. NB: je kunt per formulier één programma aanvragen.

Doorzoek de collectie

Toestemming rechthebbenden

Wanneer je een aanvraag doet, is meestal nog niet bekend of de auteursrechthebbende toestemming geeft voor het leveren van het materiaal. We benaderen dan eerst de zendgemachtigde publieke omroep voor toestemming om een kopie te maken voor privégebruik.

Betaling en levering

Als de toestemming verleend is, ontvangt je een e-mail met een betaalverzoek. Zodra de betaling is voldaan, maken we je bestand(en) klaar voor verzending. Heb je 48 uur na betaling nog geen downloadlink ontvangen? Controleer dan je spambox.

Kans op geen toestemming

Er bestaat een kans dat we geen toestemming krijgen voor het uitleveren van je aanvraag. Dit kan bijvoorbeeld zijn vanwege afspraken met de producent of de rechten van de gebruikte muziek. Hiervan houden wij je op de hoogte via e-mail. Uiteraard betaal je alleen voor het materiaal als we je aanvraag daadwerkelijk aan je mogen versturen. 

Voorwaarden

Collectiemateriaal dat je via deze dienst ontvangt mag alleen gebruikt worden voor privédoeleinden. Het materiaal is dus alleen voor thuisgebruik, en mag niet gebruikt worden voor verveelvoudiging en openbaarmaking op wat voor manier dan ook (ook niet via social media). Lees de algemene en bijzondere voorwaarden.

Veelgestelde vragen

Het bestelproces

Wat kost het?

Wanneer weet ik of de rechthebbende toestemming verleent?

Hoe lang duurt het voor ik het aangevraagde materiaal ontvang?

Downloads

In welk formaat ontvang ik mijn download?

Hoe download ik mijn bestelling?

Hoe lang heb ik de tijd om mijn bestelling te downloaden?

Hoe speel ik mijn download af?

Waarom levert Beeld & Geluid geen dvd's en cd's?

Overig

Ik heb iets aangevraagd, maar heb nog niets van jullie gehoord.

Waar mag ik het materiaal voor gebruiken?

Ik wil iets aanvragen, maar zie de aanvraagknop niet.

Contact

Heb je een vraag die niet bij de veelgestelde vragen staat? Neem dan contact met ons op:

E-mail: info@beeldengeluid.nl

Het bestelproces

Wat kost het?

Een download kost €19,95 per drager per programma (de meeste programma's staan op één drager, maar sommige programma's kunnen verdeeld over meerdere dragers zijn opgenomen).

Natuurlijk willen we graag dat onze collectie voor iedereen toegankelijk is. Daarom is al ons gedigitaliseerde collectiemateriaal kosteloos te bekijken en beluisteren in ons pand. Neem hiervoor contact op met de klantenservice.

Wanneer weet ik of de rechthebbende toestemming verleent?

Meestal krijgen we binnen 10 werkdagen bericht van de rechthebbende. Bij sommige aanvragen komt meer uitzoekwerk kijken. Dan kan het wat langer duren.

Hoe lang duurt het voor ik het aangevraagde materiaal ontvang?

Na betaling krijg je binnen enkele uren tot een dag later een downloadlink in je mailbox. Heb je 48 uur na betaling nog geen downloadlink ontvangen? Controleer dan je spambox of neem contact met ons op.

Downloads

In welk formaat ontvang ik mijn download?

Je ontvangt een videodownload in een link met de volgende specificaties:

Video: H.264 | 8 Mbps VBR

Audio: AAC | 256kbps

Container: .mp4

De resolutie wordt automatisch gekozen afhankelijk van het bronbestand:

HD, 16:9 1280x720

SD, 16:9 1024x576

SD, 4:3 720x576

HD-materiaal met een ander formaat dan 16:9 wordt getranscodeerd met zwarte balken aan weerszijden.In het geval van een audiodownload ontvang je een kopie van het originele .wav-bestand in ons digitale archief, met de hoogst beschikbare kwaliteit.

Hoe download ik mijn bestelling?

Wanneer je bestelling betaald is, ontvang je via e-mail een downloadlink. Na ontvangst heb je 7 dagen de tijd om je bestand te downloaden. 

Hoe lang heb ik de tijd om mijn bestelling te downloaden?

Na ontvangst heb je 7 dagen de tijd om je bestand te downloaden. Is de download niet meer beschikbaar, neem dan contact met ons op om hem opnieuw aan te vragen.

Hoe speel ik mijn download af?

De meeste apparaten beschikken over een standaard-app die dan automatisch geopend wordt, zoals Media Player of Quicktime. Heeft jouw apparaat geen applicatie die je media kan afspelen, dan kun je een gratis mediaspeler downloaden, zoals VLC.

Waarom levert Beeld & Geluid geen dvd's en cd's?

Door alleen nog downloads aan te bieden, zorgen we dat we materiaal snel kunnen leveren en de kosten laag kunnen houden. Omdat bestanden op maat worden gemaakt, is deze dienst zeer arbeidsintensief. Daarnaast loopt fysieke mediaverkoop wereldwijd terug en kunnen we via downloads inmiddels hogere kwaliteit bieden dan via dvd. We hebben enkele tips voor het gebruik van digitale bestanden verzameld en kunnen die op verzoek doorsturen.  

Overig

Ik heb iets aangevraagd, maar heb nog niets van jullie gehoord.

Meestal krijgen we binnen 10 werkdagen reactie van de rechthebbende en laten we je weten of we het materiaal kunnen leveren. 

Heb je na die periode nog niets van ons gehoord? Stuur dan een e-mail naar info@beeldengeluid.nl en vermeld je naam, titel van het programma en het ordernummer (staat onder de knop met je accountnaam). We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op om je verder te helpen.

Waar mag ik het materiaal voor gebruiken?

Collectiemateriaal dat je via deze dienst aanvraagt is bedoeld voor privégebruik, en mag niet openbaar gemaakt en/of verveelvoudigd worden, op wat voor manier dan ook (ook niet via social media).

Als je het materiaal toch voor andere doeleinden wil gebruiken, zoals een lezing, tentoonstelling, educatie, publicatie etc, kun je contact met ons opnemen via info@beeldengeluid.nl. Geef duidelijk aan wat je geplande gebruiksdoel is. We bekijken dan wat er mogelijk is en nemen contact met je op.

Ik wil iets aanvragen, maar zie de aanvraagknop niet.

Soms is materiaal niet via zoeken.beeldengeluid.nl aan te vragen. Bijvoorbeeld omdat het niet gedigitaliseerd is, omdat we weten dat het niet hergebruikt mag worden of wanneer het afwijkende technische specificaties heeft. 

In sommige gevallen kunnen we je via een ander traject van dienst zijn. Stuur een mail naar info@beeldengeluid.nl met daarin de link naar of beschrijving van het materiaal. Geef daarnaast duidelijk aan waar je het materiaal voor wilt gebruiken. Wij zoeken dan uit wat er mogelijk is en nemen contact met je op.