Je bevindt je hier:

Een kijkje achter de schermen bij Beeld & Geluid

Het opvallende, kleurrijke gebouw waar Beeld & Geluid is gevestigd, is niet alleen heel bijzonder aan de buitenkant, maar wat zich binnen afspeelt, is zeker zo boeiend! Hier is namelijk niet alleen het hightech Mediamuseum gevestigd, maar bevindt zich ook Nederlands grootste media-archief. Tijdens deze rondleiding krijg je een exclusief kijkje achter de schermen hoe deze enorme historische collectie wordt bewaard voor de eeuwigheid.

Rondleiding in archieven Beeld & Geluid
Gids toont object in het depot van Beeld & Geluid aan een groep

Tijdens deze rondleiding, die begint in het indrukwekkende atrium, maak je een ontdekkingstocht door de zogenaamde ‘canyon’ langs de vele ondergrondse verdiepingen die normaal voor het grote publiek gesloten blijven. Hier bevinden zich namelijk de schatkamers van Beeld & Geluid. Onder streng gecontroleerde omstandigheden wordt hier de enorme mediacollectie bewaard, bestaande uit meer dan 100.000 uur aan audiovisueel materiaal, zoals radio- en televisieprogramma’s, games, gifjes en websites, maar ook bijzondere objecten uit de Nederlandse televisiegeschiedenis. Een indrukwekkend bezoek aan een plek waar historie en moderne technologie samenkomen en een tipje van de sluier wordt opgelicht van wat zich achter de indrukwekkende glazen gevel van een van de grootste archieven ter wereld afspeelt. Let op: deze rondleiding gaat niet door het museum.

Meer over de architectuur
Gids toont objecten in de depots van Beeld & Geluid

Praktische info

Duur: 1 uur
Groepsgrootte: max. 15 deelnemers per gids (meerdere groepen en wisselprogramma's mogelijk)
Prijs:  €125,- per gids
Taal: Nederlands (Engels beschikbaar op aanvraag)

Vanzelfsprekend is de rondleiding ook uit te breiden met een ander arrangement of met een gezellige (warme) lunch of borrel. Geef dit aan in het opmerkingenveld, dan nemen we contact op over de mogelijkheden. 

Deze rondleiding ook individueel of door kleinere groepen te boeken in weekenden en vakanties. Meer informatie

KOFFIE EN LUNCH ARRANGEMENT

Breid je bezoek uit met een koffie arrangement of een heerlijke lunch.

Beeld & Geluid koffie
Ontvangst met koffie, thee en smaakwater met een Beeld & Geluid petit-four.

Luxe koffie
Ontvangst met koffie, thee en smaakwater met gesorteerd gebak bij de koffie.

Basis lunch
Wij serveren uw gasten een basis lunch in ons restaurant van het buffet. De lunch bestaat uit; zachte broodjes met divers beleg zoals; kaas en vleeswaren. De lunch wordt geserveerd met verse sappen en smaakwater.

Luxe lunch
Wij serveren uw gasten een luxe lunch in ons restaurant vanaf het buffet. De lunch bestaat uit; luxe belegde broodjes, wrap en een salade. Wij zorgen voor divers beleg zoals kaas, vleeswaren met diverse garnituren. Dranken tijdens de lunch; verse sappen en smaakwater.

 

Voorbeeld programma

Breid je dag uit met een rondleiding door onze depots, een ritje door de studio's van het Media Park met Hillywood Tours of een museumbezoek. Bekijk hier onze suggestie voor een mooi dagprogramma voor 60 personen:

10:00 Ontvangst bij Beeld & Geluid met koffie/thee en gebak
10:30 Start zaalprogramma televisie nostalgie
12:00 Lunch
13:00 Ronde 1 wisselprogramma rondleiding / Hillywood Tours
14:15 Ronde 2 wisselprogramma rondleiding / Hillywood Tours
15:30 Afsluitende borrel

 

Nu boeken

Vraag het arrangement aan door dit formulier in te vullen. Of neem contact met ons op.

T 035-6775444 (ma t/m vr van 9:00 - 17:00 uur)
E groepsbezoek@beeldengeluid.nl

Gelegenheid
Zijn er dingen waar we rekening mee moeten houden of heb je extra wensen?
Jouw gegevens