You are here:

Serieus grappig

Bijtend, baanbrekend of luchtig? Waar mag je nu wél en waar mag je nu geen grappen over maken in satire? Waar ligt de grens van de spot? Bezoek de tentoonstelling Serieus grappig en ontdek hoe satire je laat grinniken of gieren, terwijl het serieuze onderwerpen aan de kaak stelt en waarom juist satire zo belangrijk is.

Van Lubach’s launchpad tot aan het spijkerbed van Hans Teeuwen. Een rijke collectie aan memorabilia, televisiefragmenten en unieke spotprenten binnen het thema satire passeren de revue. Ze laten je lachen en zetten je aan het denken. Wat willen de makers van satire nu precies overbrengen en waar liggen jouw grenzen als het om spot gaat? Ontdek het zelf bij Serieus grappig!

Serieus grappig wordt gerealiseerd dankzij de deelnemers van de BankGiro Loterij.
Partner: De Speld

Serieus grappige evenementen

Satire in de voorjaarsvakantie

De hele voorjaarsvakantie staat in het teken van satire. Speel mee in een sketch, teken een karikatuur, maak een meme of volg een van de superworkshops van een échte satiricus. Leer nóg betere grappen te maken van cabaretier Klaas van der Eerden, illustrator Merel Barends en schrijver Nathan de Groot (De Speld).

Bekijk het hele programma

Satirisch avondje uit

Rondom de tentoonstelling organiseert Beeld en Geluid iedere laatste donderdag van de maand een satirisch avondje uit waarbij bekende satiremakers meer vertellen over hun werk en inspiratiebronnen. Op donderdag 28 februari bijt Jochem van den Berg (De Speld) het spits af met satire-karaoke en een talkshow onder leiding van Harm Edens. Tot en met eind augustus verwelkomen we daarnaast Youp van ‘t Hek, Koefnoen, Van der Laan en Woe, Paul Haenen en Arjan Ederveen, die ieder in gesprek gaan met Jack Spijkerman of Harm Edens.