Je bevindt je hier:

Programmering Najaar Den Haag

We gaan wel, maar houden contact... onze programmering wordt voortgezet in de stad! Vanaf september 2024 gaan wij op andere locaties door de stad programmeren en zo blijven we met jullie in contact. Krijg alvast een voorproefje van onze activiteiten in het najaar!

We gaan wel, maar houden contact... onze programmering wordt voortgezet in de stad! Vanaf september 2024 gaan wij op andere locaties door de stad programmeren en zo blijven we met jullie in contact. Krijg alvast een voorproefje van onze activiteiten in het najaar!

programmering najaar den haag

Beeld: TRIK©

HAAGSE NIEUWSFOTO VAN DE MAAND

Maandelijks

Elke 1e maandag van de maand bespreken Edouard van Arem (ANP) en Ineke Middag (B&G) in Haags Bakkie, gepresenteerd door Jessica Mendels, de Haagse Nieuwsfoto van de maand uit de database van ANP. Bijzondere foto’s van bijzondere gebeurtenissen, van deskundig commentaar voorzien. De foto’s worden gepubliceerd op de website van DenHaagFM. In samenwerking met DenHaagFM en ANP. 

 

SAMENWERKING ONDERWIJS MET CENTRALE BIBLIOTHEEK

Start september 2024

We zijn verheugd dat de educatieve activiteiten van Beeld & Geluid in Den Haag op het gebied van Mediawijsheid, na de sluiting van de locatie aan de Zeestraat per 1 juli, in het nieuwe schooljaar zullen worden voortgezet in de Centrale Bibliotheek. Ruim 3000 Haag(land)se leerlingen van PO en VO gaan voor hun lessen gebruik maken van de faciliteiten in de Centrale Bibliotheek. Beeld & Geluid en de Centrale Bibliotheek hebben daarover een formele overeenkomst voorbereid, die binnenkort wordt getekend. Meer informatie volgt in de media.

 

FOREIGN VIEWS

Datum: 30 september | Locatie: Nieuwspoort

Deze avond richten we de blik op Nederland, gezien door de ogen van buitenlandse correspondenten. Hoe ervaren zij het Nederlandse journalistieke klimaat? Welk beeld zetten zij ‘thuis’ neer voor hun lezers/kijkers? In hoeverre speelt hun framing of cultuur een rol? En herkennen wij Nederlanders ons in dat beeld? Presentatie door Max Westerman. In samenwerking met de Buitenlandse Pers Vereniging en Nieuwspoort.

 

CARTOONS DAY met de UITREIKING VAN DE EUROPEAN CARTOON AWARD

Datum: 17 oktober | Locatie: Centrale Bibliotheek

Voor het vierde jaar op rij wordt in Den Haag de winnaar van de European Cartoon Award bekend gemaakt. Een deskundige jury selecteert uit inzendingen uit 30 landen de Winnaar, Runners-up en Honorable Mentions. Kwaliteitsjournalistiek is van cruciaal belang voor een gezonde democratie. Cartoonisten zijn daarin de spil. Met slechts één beeld houden ze ons een spiegel voor en prikkelen het maatschappelijk debat.

Rondom het moment van de uitreiking is een programma van masterclasses van cartoonisten, panelgesprekken met redacteuren, workshop over de juridische aspecten en muziek/spoken word.

Op deze dag wordt ook de winnaar bekend gemaakt van de Young European Cartoon Award, gekozen door leerlingen van het voortgezet onderwijs. In samenwerking met European Press Prize, Studio Europa Maastricht en Gemeente Den Haag.

 

50 JAAR SIMPLISTIES VERBOND - De Haagse legacy van Kees van Kooten en Wim de Bie

Datum: 22 en 23 oktober | Locatie: Theater Diligentia

Kees van Kooten en Wim de Bie richtten in 1974 het Simplisties Verbond op. Het was de kapstok voor hun eerste zelfstandige televisieprogramma. Kees van Kooten en Wim de Bie zijn legendarische Hagenaars. In hun programma’s maakte Nederland kennis met iconische typetjes die in ons collectieve geheugen gegrift zijn, zoals de Vieze Man, de zusjes Veenendaal, Wethouder Hekking van Juinen en natuurlijk de Clichémannetjes en F. Jacobse en Tedje van Es van de Tegenpartij. Haagser wordt het niet. Op deze avond kijken we terug, in het bijzonder naar de Haagse roots van deze twee grootheden van de satire.

De avond wordt (mede) samengesteld en gepresenteerd door een ander Haagse icoon, Sjaak Bral.

beeld & geluid in den haag sluiting

Op de hoogte blijven?

Na de sluiting blijven wij op onze post! Het museum aan de Zeestraat sluit, maar onze programmering gaat door in de stad vanaf september 2024. Ook onze collectie krijgt een nieuwe plek, deze zal in de zomer van 2024 worden verhuisd naar Hilversum.

Wil je op de hoogte gehouden worden over de toekomstplannen van Beeld & Geluid in Den Haag? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. 

Inschrijven nieuwsbrief