Je bevindt je hier:

Nostalgisch collectieweekend

Stap binnen in een weekend vol nostalgie! Ontdek onze nieuwe 'highlights' tentoonstelling, de filmzaal met nieuwe film 'Uit ons Depot' en een verzameling aan historische beelden. Doe mee aan de Televisienostalgie Tour en sluit jouw ervaring af met een rondleiding door ons museum.

Stap binnen in een weekend vol nostalgie! Ontdek onze nieuwe 'highlights' tentoonstelling, de filmzaal met nieuwe film 'Uit ons Depot' en een verzameling aan historische beelden. Doe mee aan de Televisienostalgie Tour en sluit jouw ervaring af met een rondleiding door ons museum.

collectieweekend

Expositie 'Highlights' & Filmzaal

In deze nieuwe en bijzondere expositie worden de toppers en publiekslievelingen uit de collectie van het 95 jarige museum (1929-2024) tentoongesteld. Naast het bewonderen van deze bijzondere collectiestukken kan plaats worden genomen om filmbeelden te bekijken. 

Onze nieuwe film 'Uit ons Depot' zal worden vertoond, in deze film worden oud-medewerkers die nu vrijwilligers zijn van Beeld & Geluid in Den Haag geïnterviewd aan de hand van diverse collectiestukken. Je krijgt een unieke kijk op onze nu gesloten schatkamers waar 80.000 collectiestukken liggen. Daarnaast zal er een serie aan speciaal samengestelde historische beelden te bewonderen zijn om de 95 jaar van ons museum te eren. 

Een museumticket kan online of aan de kassa in het museum zelf worden gekocht.

Televisienostalgie Tour 

'Een uur vol nostalgie, meezingen met televisietunes en prachtige objecten.'

Herbeleef de hoogtepunten uit de Nederlandse televisiegeschiedenis met dit speciale, gratis toegankelijke, programma! Maak een reis door de tijd langs al die onvergetelijke programma’s waar iedereen vroeger voor thuisbleef. Van Willem Ruis tot Swiebertje en van ‘Ja Zuster, Nee Zuster’ tot de caviarace van Fred Oster.

Herkenbare openingstunes en liedjes die je nog zó kunt mee neuriën, onvergetelijke gebeurtenissen die lijken als de dag van gisteren, hilarische sketches en heel veel bekende tv-gezichten van vroeger. Niet alleen kun je diverse memorabele fragmenten uit de enorme mediacollectie van Beeld & Geluid herbeleven, je krijgt ook een aantal bijzondere objecten uit de Nederlandse televisiegeschiedenis te zien. Een bezoek boordevol prachtige hoogtepunten en herinneringen.

Praktische info

  • Duur: 1 uur
  • 25 & 26 mei om 11:00 en 14:00 uur 
  • Taal: Nederlandstalig
  • Zaalprogramma (toegankelijk voor mindervaliden)
  • Gratis i.c.m. museumticket. Een museumticket kan online of aan de kassa in het museum zelf worden gekocht. Reserveer je ticket(s) voor de nostalgie tour via onderstaande button.

Museumrondleiding

Tijdens deze museumrondleiding voor jong en oud ontdek je alles over nieuws! Hoe wordt nieuws gemaakt en verspreid en wie bepaalt wat jij te zien krijgt? Na de rondleiding snap je hoe nieuws jouw blik op de wereld vormt en weet je welke impact het heeft als jij verhalen deelt.

Praktische info

  • Duur: circa 45 min.
  • 25 & 26 mei om 12:00 en 14:00 uur
  • Taal: Nederlandstalig
  • Capaciteit per rondleiding: 15 personen
  • Prijs: Gratis i.c.m. een geldig museumticket. Een museumticket kan online of aan de kassa in het museum zelf worden gekocht. Reserveer je ticket(s) voor de Museumrondleiding via onderstaande button. 

*Het museum is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. De rondleider stemt de rondleiding af aan de hand van de samenstelling van de groep.