Je bevindt je hier:

My First Smartphone Festival 🎉

Ontdek het My First Smartphone Festival! Beleef interactieve shows, te gekke workshops, inspirerende meet-en-greets én nog veel meer! Dit is jouw kans om samen met je kind naar een geweldig festival te gaan vol avontuur.

Leer alles over content creatie, online veiligheid, (social) trends en meer! Met spetterende namen als Klaas van Kruistum, Défano Holwijn, Quinn Bezemer, Martin Verschoor en Jan Dirk van der Burg! 🚀

Mis dit niet en koop nu je tickets!

Bekijk hieronder het programma. 🔽

Ontdek het My First Smartphone Festival! Beleef interactieve shows, te gekke workshops, inspirerende meet-en-greets én nog veel meer! Dit is jouw kans om samen met je kind naar een geweldig festival te gaan vol avontuur.

Leer alles over content creatie, online veiligheid, (social) trends en meer! Met spetterende namen als Klaas van Kruistum, Défano Holwijn, Quinn Bezemer, Martin Verschoor en Jan Dirk van der Burg! 🚀

Mis dit niet en koop nu je tickets!

Bekijk hieronder het programma. 🔽

mobiel handje

LINE-UP

Ontdek écht alles over jou en je smartphone in de vijf zones  🔎 Smart  📷 Create 💬 Connect 💡 Discover en 🎮 Play 

CREATE 📷

🌟 Défano Holwijn • Masterclass Content Creatie
🌟 Quinn van Quinn en Aaron • De Grote Sketch Show
🌟 Babette Labeij Music Academy • Zingen met je Smartphone
🌟 Kelly Timmers en de dansers van Lucia Marthas • Mobiele Moves: Dansworkshop met je Smartphone
🌟 Jan Dirk van der Burg • Selfie tips van de leukste fotograaf van Nederland

SMART 🔎

🌟 Happy Cyber Vibes met ChatLicense • Word je telefoon de baas!
🌟 De HackShield Game • Word Junior Cyber Agent en leer alles over online privacy
🌟 Marloes Jonker • De Schermtijdcoach
🌟 ABN AMRO • Slim omgaan met mobiel geld
🌟 VR Medialab • Hoe herken je AI? En wat kan je er voor tofs mee?
🌟 Knutsel een rustplekje voor je mobiel
🌟 Speel het My First Smartphone Bordspel Voor de beste gezinsafspraken over smartphonegebruik

CONNECT 💬

🌟 Klaas van Kruistum • Samen Slim met je Smartphone Show
🌟 Joris Marseille en Evita Mac-Nack van het NOS Jeugdjournaal • Nieuws op je Smartphone
🌟 BookTokker Dilayra Verbrugh (AKA gayotic_bookworm), expert Joey Scheufler en presentatrice Lisa Wade • De Grote TikTok Show
🌟 Lars van Tuijl • De Smartphone Goochelshow 
🌟 Snapt een oma jouw emoji's? • Speel Emoji-Omaji, en kom er achter!    

DISCOVER 💡

🌟 De Uitvinders • Design de Smartphone van de Toekomst
🌟 AI Photobooth • Fotografie met AI. Hoe raarrrrrr is dat!?
🌟 WATSJE APPJE? • Welk apparaat van vroeger is nu een Appje?  
🌟 Behind the screen • Waarom gebruik je je telefoon zo graag op het toilet? Vodafone legt het uit!
🌟 Hup Smartphone Hup! • Ontdek de nieuwste filters die er zijn! 
🌟 Struin door het NPO Innovatie-tuintje

PLAY 🎮  

🌟 Martin Verschoor van Power Unlimited • Alles over games & gamevideo's maken 
🌟 Smartphone Game Arcade  •  Ontdek de tofste games en speel ze hier allemaal!
🌟 Speel retro mobile game Snake op de grootste gamevloer van Nederland!

EN NOG VEEL MEER

🌟 Hallo Kids Radio • Meer radio = minder schermtijd = meer verwondering!
🌟 Museumbezoek • Ontdek de hoogtepunten van het MediaMuseum
🌟 Light Painting • Kunst met het lampje van je mobiele telefoon
🌟 360 spinner video's • Duizelingwekkend  
🌟 En dans je laatste energie uit je lijf tijdens de My First Smartphone KinderRave! met Kids DJ Barry!

WAT GA JE HIER BELEVEN

Op het My First Smartphone Festival ontmoet je online helden, maak je zelf een viral hit en vind je samen het antwoord op al (of in ieder geval bijna al) jullie vragen. Maak de grappigste sketches met Quinn van Quinn en Aaron. Volg een masterclass content creatie van Défano Holwijn. Leer alles over online privacy of over welke vaardigheden je ontwikkelt met gamen. En laat je betoveren bij De Smartphone Goochelshow.

 

 

PROGRAMMA

Ga samen op avontuur in de vijf zones: 🔎 Smart 📷 Create 💬 Connect 💡 Discover en 🎮 Play. Hieronder vind je alle informatie over het programma per zone. 

Create

CREATE ZONE

🌟 De Grote Sketch Show! Hier neemt Quinn van Quinn en Aaron je helemaal mee in het proces over hoe je de allergrappigste en sketches en video's maakt met je telefoon!

🌟 Masterclass Content Creatie met Défano Holwijn! Ontdek ook alle geheimen van Défano over hoe jij de tofste online video's maakt!

🌟 Workshop Magie van (smartphone) Fotografie! Maak de mooiste foto's en leer alle fijne trucjes van fotograaf Jan Dirk van der Burg, bekend van het tv programma Snapshot?! En oud fotograaf des Vaderlands! 

🌟 Zingen met je Smartphone: Masterclass zingen met Babette Labeij Music Academy! Leer alles over hoe jij met je smartphone je verborgen zangtalent ontgrendelt!

🌟 Mobiele Moves: Dansworkshop met je Smartphone! Hoe maak je viral hits? Leer alle geheimen van Kelly Timmers en de dansers van Lucia Marthas.

Koop hier je tickets
Smart

SMART ZONE

🌟 Masterclass Nieuws op je Smartphone! Ontdek hoe nieuws gemaakt wordt en hoe je het verschil kunt zien tussen nep en betrouwbaar nieuws met niemand minder dan de presentatoren van het NOS Jeugdjournaal Evita Mac-Nack en Joris Marseille!

🌟 HackShield Game! Hier word je een Junior Cyber Agent en leer je alles over hoe je jezelf online kunt beschermen en veilig kunt zijn tijdens je online avonturen.

🌟 Happy Ciber Vibes Workshop! Ga hier op ontdekkingsreis en leer alles over gewenst gedrag, hoe je reflecteert en kritisch nadenkt over wat je online tegenkomt! Dit is niet alleen een super leuk avontuur, maar ook mega leerzaam! 

Koop hier je tickets
Connect

CONNECT ZONE

🌟 De Grote Tiktok Show! Samen met Booktokker Dilayra Verburgh (AKA gayotic_bookworm), TikTok expert Joey Scheufler en Presentatrice Lisa Wade ontdek je de wereld van TikTok! Hoe is het om viral te gaan? Wie kennen de laatste trends? Is het verleiding of vermaak? Is het goed of is het kwaad? Gevaar of gezellig? Of misschien wel allemaal?

🌟Samen Slim met je Smartphone Show! Doe mee met de panel van Klaas van Kruistum en praat hier met kinderen en opvoeders hoe je je smartphone slim kan gebruiken! We beantwoorden belangrijke maar ook de soms lastige vragen: Wat spreek je af over schermtijd? En mag je als opvoeder meekijken op de telefoon van je kind? Welke berichten stuur je door? Welke niet? Alle vragen die je hebt breng je hier allemaal in! 

🌟De Smartphone Goochelshow! Laat meester-goochelaar Lars van Tuijl je op magische wijze verwonderen!

 

Koop hier je tickets
Play Zone

PLAY ZONE

In de Play Zone draait alles over games! Ook ontdek je hier welke vaardigheden je ontwikkelt met het spelen van de tofste spellen!

🌟Masterclass Game Content! Ontmoet gameguru Martin Verschoor van Power Unlimited! Hij laat je alles zien over hoe jij de tofste video’s kan maken - over bijvoorbeeld video games! 

🌟 Gamen, Gamen, Gamen! Hier draait alles over gamen! Ontdek de hele dag door tofste games (ook voor je smartphone!), geselecteerd door Power Unlimited en speel ze hier in de Play Zone! En leer tegelijkertijd welke vaardigheden je ontwikkelt met het spelen van games.

Koop hier je tickets
Discover

DISCOVER ZONE

 In de Zone Discover powered by Vodafone Foundation draait alles om technologie, design, duurzaamheid en de toekomst van de smartphone!

🌟 Workshop Smartphone Ontwerpen! Kom eindeloos knutselen met ‘’De Uitvinders” en de ‘Cardboarders’’ en Design de Smartphone van de toekomst!

🌟Fun met AI! Ontdek de grenzeloze mogelijkheden van AI en stap in de AI Photobooth.

Koop hier je tickets
Museum

BEZOEK HET MEDIAMUSEUM

Alsof alle activiteiten in de vijf zones nog niet genoeg zijn! Tijdens je bezoek aan het My First Smartphone Festival 🎉 kan je natuurlijk ook een bezoek brengen aan het nieuwe Mediamuseum. Speel bijvoorbeeld Snake op de mega gamevloer! Dit weekend is het Museum in aangepaste vorm geopend voor alle bezoekers van het festival met een speciale My First Smartphone Festival looproute! 

 

Koop hier je ticket
Quinn en Aaron

UITGELICHT: De Sketch Show met Quinn van Quinn en Aaron

Al die sketches op TikTok, Instagram en YouTube zijn hilarisch en we kunnen er uren naar kijken, maar hoe maak je zo’n grappige korte video eigenlijk? Quinn en Aaron hebben veel ervaring met het maken van grappige sketchvideo's. De tweeling legt uit hoe het proces verloopt van een idee tot viral video die je niet meer laat bijkomen van het lachen. Daarbij geven ze ook nog tips en tricks over acteren.

Quinn en Aaron Bezemer (19 jaar) zijn sociale media influencers. Aan het begin van de coronapandemie zijn ze samen een TikTok-account begonnen met elke dag nieuwe filmpjes. Ze hebben op dit moment meer dan 915.000 volgers op TikTok, maar ook heel actief op Instagram en YouTube.

Koop hier je tickets

Veelgestelde vragen

Met je schoolklas naar het festival?

Wil jij als leerkracht jouw leerlingen op een leuke manier leren om verantwoord en creatief met dat handige apparaatje om te gaan? Op 21 en 22 maart is het festival speciaal toegankelijk voor schoolklassen.

Wil je langskomen met een groep 6, 7 of 8 (po)? Reserveer je bezoek via de My First Smartphone Festival: Onderwijsdagen pagina.

PARTNERS

Het My First Smartphone Festival is mogelijk gemaakt dankzij de samenwerking met onze hoofdpartners en onze programmapartners.

Hoofdpartners

Programmapartners

 

Bibliotheekpartners

Voorwaarden

Als je ons bezoekt zijn de algemene bezoekersvoorwaarden van toepassing.

Vragen?

Bekijk de veelgestelde vragen of neem contact met ons op.

My First Smartphone Tentoonstelling

Tentoonstelling bij Beeld & Geluid Den Haag

Naast het festival in Hilversum is vanaf zondag 11 februari tot 30 juni 2024 de tentoonstelling My First Smartphone te bezoeken bij Beeld & Geluid in Den Haag

Met dat kleine wonder in je hand heb je ineens toegang tot een duizelingwekkende hoeveelheid mensen, plezier en kennis. We doen echt álles met onze smartphone.

Hoe deden we dat vroeger? In de expositie maak je kennis met diverse nostalgische apparaten en maken we de sprong naar de moderne tijd.

🖼️ Beeld door Jip van den Toorn