Je bevindt je hier:
Let op: event is afgelopen

Kinderpodcast dag

Zondag 9 oktober is er een zeer uitgebreid kinderprogramma met o.a. de Kinderpodcastdagen! Kom meer te weten over onder andere de NOS Jeugdjournaal podcast, Filosoofje, de Waanzinnige podcast en het Sara Mysterie.

Zondag 9 oktober is er een zeer uitgebreid kinderprogramma met o.a. de Kinderpodcastdagen! Kom meer te weten over onder andere de NOS Jeugdjournaal podcast, Filosoofje, de Waanzinnige podcast en het Sara Mysterie.

Tekst 'Kinderpodcasts' op kinderlijke wijze geschreven in het paars met aan beide zijden van de tekst een 'oortje' waarmee je via de meeste mobieltjes audio kan luisteren
  • NOS Jeugdjournaal podcast

Het NOS Jeugdjournaal is al meer dan veertig jaar een vaste waarde op de Nederlandse televisie. Voor nieuwsgierige kinderen die meer willen weten over wat er in de wereld speelt, is er de NOS Jeugdjournaalpodcast. Jeugdjournaalgezichten Bart Tuinman en Malou van der Starre beantwoorden iedere week de vragen van kinderen bij een belangrijk nieuwsonderwerp. Tijdens deze masterclass kom je erachter hoe de podcast van het Jeugdjournaal wordt gemaakt.

  • Filosoofje

In de podcast Filosoofje staat de kijk van kinderen op de wereld centraal. Elke aflevering gaan kinderen met echte filosofen in gesprek over belangrijke thema’s als vrijheid, geluk of de verschillen tussen jongens en meisjes. Veel scholen gebruiken de podcast als beginpunt om ook zelf met hun leerlingen een filosofisch gesprek aan te gaan. Maar wat is filosoferen nu eigenlijk? Daar kom je achter tijdens de speciale workshop van Filosoofje bij Beeld & Geluid! Er wordt gefilosofeerd over een interessant thema én de kinderen kunnen ook zelf meedoen. Filosoferen is namelijk ontzettend leuk! Filosoofje is een productie van Lisa Roozen.

  • Waanzinnige podcast

De Waanzinnige Podcast is een podcast voor en door kinderen van 6 t/m 12 jaar over hun lievelingsboeken. In maximaal 10 minuten vertelt een kind aanstekelijk over een lievelingsboek. Ook wordt er een stukje voorgelezen. Na het luisteren zijn de jonge luisteraars zo meegesleept in het verhaal, dat de meeste kinderen het boek willen lezen!

  • Sara Mysterie

In de razend populaire true-crime familiepodcast Sara’s Mysteries (NTR/Zapp) ontrafelt theater- en podcastmaker Sara de Monchy samen met kinderen mysteries die hen niet meer loslaten. Van een gevonden portemonnee tot een verdwenen klasgenoot; lukt het hen om samen via vreemde inbraakpogingen, spionage en graaf- en speurwerk deze mysteries op te lossen? Tijdens de interactieve liveshow van Sara’s Mysteries bij Beeld & Geluid luisteren kinderen samen met Sara naar een aflevering van de podcast en gaan zij met haar aan de slag om nieuwe raadsels op te lossen. Lukt het hen om het mysterie samen te ontrafelen? Of hebben de kinderen zelf nog een mysterie dat nodig eens opgelost moet worden?

  • Hello Kids Radio

Hoe maak je nu eigenlijk een podcast, waar begin je, hoe eindig je en wat doe je daar tussenin? Het team van Hello Kids Radio neemt je mee op podcastreis.