Je bevindt je hier:

MediaScape

In MediaScape wordt een innovatief model voor het toegankelijk maken van audiovisueel cultureel erfgoed ontwikkeld.

In MediaScape wordt een innovatief model voor het toegankelijk maken van audiovisueel cultureel erfgoed ontwikkeld.

In een samenwerking tussen Beeld & Geluid en het CWI wordt een innovatief model voor het toegankelijk maken van audiovisueel cultureel erfgoed ontwikkeld. In plaats van generieke applicaties zoals de welbekende zoekingangen op archieven en catalogi, worden in MediaScape “genereuze applicaties” ontworpen die beter in staat zijn om de potentie van digitale erfgoedcollecties tot zijn recht te laten komen.

Er worden alternatieve vormen van toegang tot de collecties ontwikkeld om verbindingen te leggen tussen interesse van individuen en erfgoedobjecten. Hierbij wordt gebruikt gemaakt van de state-of-the-art in informatietechnologie als AI, XR  en Intelligent Agents. Om deze applicaties te ontwikkelen is een “interface” nodig die deze nieuwe technieken kan verbinden met de legacy systemen die het fundament vormen van archieven.

In MediaScape wordt een brug geslagen tussen twee werelden. Samen met erfgoedpartners worden “proefopstellingen” ontworpen die in directe interactie met bezoekers laten zien hoe de nieuwe ontwerpen werken. 

Dit project wordt gefinancierd door het VOGIN fonds.

Projectpartners

CWI, Beeld & Geluid