Je bevindt je hier:

Roeland Ordelman

Roeland Ordelman


Vanaf 2015 richt Roeland Ordelman zich volledig op Beeld en Geluid en de Universiteit Twente, waar hij aan verbonden is als hoofdonderzoeker taal- en spraaktechnologie. Bij Beeld en Geluid coördineert hij het R&D ontwikkelteam (O-team), LABS, en de ontwikkeling van de CLARIAH Media Suite, een onderdeel van de Nederlandse infrastructuur voor onderzoekers in de Geesteswetenschappen. Op de UT werkt hij aan onderwerpen op het snijvlak van gesproken interactie en zoeken ("spoken conversational search"), onder andere via robots.

Hij heeft in diverse onderzoek- en innovatieprojecten gewerkt aan onderwerpen als het toegankelijk maken van AV, multimodaal zoeken, video hyperlinking en recommendation, webarchivering, gebruikersonderzoek en het organiseren van internationale benchmarks.

Na de master Fonetiek aan de Universiteit Utrecht is Roeland Ordelman in 2003 aan de Universiteit Twente gepromoveerd op het zoeken in audiovisuele content met behulp van automatische spraakherkenning. Van 2008 tot 2015 was Roeland eigenaar van het bedrijf Cross-Media Interaction (X-MI) dat spraaktechnologie ontwikkelt.

Contact

✉ rordelman@beeldengeluid.nl
☏ 035- 677 1814
@roelandordelman