Veelgestelde vragen

1. WAT ZIJN DE OPENINGSTIJDEN?

Beeld en Geluid is geopend van dinsdag tot en met zondag van 10.00 – 17.30 uur. Op maandag zijn wij gesloten. Klik hier voor afwijkende openingstijden in vakantieperioden en op feestdagen.

2. MOET JE VOORAF RESERVEREN?

Alleen arrangementen dienen vooraf te worden gereserveerd. Wij raden je aan dit tijdig te doen. Groepen vanaf 20 personen dienen ook te reserveren voor alleen een bezoek aan de experience. Als groep ontvang je een groepskorting van 10% op de toegangsprijs. Groepen kleiner dan 20 personen, die alleen een bezoek aan de experience willen brengen hoeven niet vooraf te reserveren en kunnen toegangskaarten kopen aan de kassa.

3. HOE LANG VAN TEVOREN MOET JE RESERVEREN?

De arrangementen kun je boeken op basis van beschikbaarheid. Het is daarom ook niet aan te geven hoe lang je van tevoren dient te reserveren. Wel is het aan te raden om tijdig een reservering te maken om teleurstelling te voorkomen. Wanneer je een datum hebt kunnen wij allereerst een optie voor je plaatsen. Indien je de optie definitief wenst te maken dan zullen wij je zo spoedig mogelijk de offerte toesturen. Deze kun je ondertekenen en retourneren. De reservering is hierbij bevestigd.

4. IS HET MOGELIJK AAN TE SLUITEN BIJ EEN ANDERE GROEP?

Het is helaas niet mogelijk om je aan te sluiten bij een andere groep om deel te nemen aan een arrangement. Deelnemen aan een arrangement kan alleen per groep met een minimale groepsgrootte van 10 of 15 personen. Dit is afhankelijk van het gekozen arrangement. Voor de educatieve arrangementen geldt een minimale groepsgrootte van 20 leerlingen.

5. KRIJG JE KORTING MET DE MUSEUMKAART?

Houders van een Museumkaart hebben gratis entree bij Beeld en Geluid.  De Museumkaart is te koop aan de kassa van Beeld en Geluid. Na aanschaf kun je de Museumkaart meteen gebruiken.
De Internationale Museumkaart (ICOM) wordt ook geaccepteerd.
Ook CJP-passen worden geaccepteerd. Op vertoon van je CJP-pas is de entreeprijs 9 euro.

6. HOEVEEL TIJD HEB JE NODIG OM DE EXPERIENCE TE BEZOEKEN?

Wij raden je aan om 4 tot 5 uur uit te trekken om de experience te bezoeken. Dit is echter per persoon verschillend. 'De Ring' die recht geeft op toegang tot de Beeld en Geluid experience blijft de gehele dag van 10.00 – 17.30 uur geldig. Je kunt op deze manier zelf je tijden indelen.

7. Wat moet ik doen als ik mijn resultaten / filmpjes uit de experience (nog) niet heb gehad?

Geen zorgen! Meestal lukt het onze technische dienst nog de resultaten te achterhalen. Stuur een mailtje naar mijn@beeldengeluid.nl en vermeld datum van bezoek, emailadres(sen) en gebruikersnaam waarmee jij en/of je gezelschap je hebt aangemeld. We nemen dan binnen 4 -7 dagen contact met je op.

8. IS HET TOEGESTAAN OM IN BIJ BEELD EN GELUID TE FOTOGRAFEREN?

In het gebouw van Beeld en Geluid is fotograferen, voor zover toegankelijk voor het publiek, toegestaan.

9. IS BEELD EN GELUID GOED TE BEREIKEN PER OPENBAAR VERVOER?

Beeld en Geluid ligt op 2 minuten lopen van NS-station Hilversum Media Park. Daarnaast rijdt elk half uur buslijn 107 vanaf NS-station Hilversum. Deze buslijn stopt voor de deur van Beeld en Geluid.

10. IS BEELD EN GELUID ROLSTOELVRIENDELIJK?

De Beeld en Geluid experience is grotendeels toegankelijk per rolstoel en beperkt toegankelijk voor scootmobielen. Er is een rolstoellift, maximale belastbaarheid 400 kilo (ook geschikt voor elektrische rolstoelen). Deze lift biedt echter geen toegang tot de Medialounge op de 7e etage. Vraag naar de alternatieve Media Lounges voor rolstoelen op de 6e etage. Rolstoelgebruikers betalen de reguliere tarieven; de begeleider kan gratis naar binnen. Beiden ontvangen een persoonlijke Ring. Ook zijn er enkele rolstoelen beschikbaar voor bezoekers. Bij de kassa kun je hier naar vragen. Let op! Kom je met de auto naar Beeld en Geluid? Aan de zijkant van het gebouw, achter de bushalte, zijn twee gratis parkeerplaatsen voor mindervaliden. Indien deze plaatsen vol zijn, parkeer dan op het (betaalde) parkeerterrein van het Media Park (rechtsachter Beeld en Geluid). Let op: vanuit de parkeergarage van Beeld en Geluid moet een aanzienlijke afstand worden overbrugd naar de entree van de Beeld en Geluid experience. Indien de parkeerplaatsen voor mindervaliden reeds bezet zijn, dan raden wij aan om je eerst bij de ingang af te laten zetten en vervolgens de bestuurder de auto te laten parkeren.

11. ZIJN HONDEN TOEGESTAAN?

Nee, helaas niet. Een uitzondering geldt voor hulphonden.

12. WAT ZIJN DE ENTREEPRIJZEN?

De entreeprijzen zijn te vinden op de pagina Tijden en Prijzen.

13. IS ER VOLDOENDE PARKEERGELEGENHEID?

Beeld en Geluid beschikt over een eigen parkeergarage aan de achterzijde van het gebouw. Volg de verwijsborden "P Beeld en Geluid" op het Media Park. Het tarief is € 1,50 per uur (max. dagtarief € 9,00). Wanneer onze garage vol is kunt u parkeren op het parkeerterrein van het Media Park aan de overzijde van ons gebouw (€ 1,50 per 50 minuten / geen max. dagtarief). Touringcars kunnen parkeren op de busparkeerplaats aan de achterzijde van het pand of op de parkeerstrook direct naast het pand, achter de bushalte. Er is een beperkt aantal mindervalidenplaatsen aan de zijkant van het gebouw, achter de bushalte. Hier kan gratis worden geparkeerd.

14. HOE KOM IK IN CONTACT MET HET NEDERLANDS INSTITUUT VOOR BEELD EN GELUID?

Beeld en Geluid is zowel telefonisch als per mail bereikbaar. Kijk daarvoor bij contact en kies een vragenformulier. Ook zijn wij te vinden op Twitter (@BeeldenGeluid) en Facebook.

Ons adres is:
Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid
Media Parkboulevard 1
1217 WE Hilversum

Plan je bezoek

15. Hoe kan ik materiaal aanbieden voor het archief van Beeld en Geluid?

Beeld en Geluid is altijd op zoek naar mooie aanvullingen op de collectie. Het aanbieden van materiaal kan via dit formulier.