Bezoekersinformatie

Bezoekadres

Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid
Media Parkboulevard 1
1217 WE Hilversum

Telefoon: 035 - 677 5555 
Fax: 035 - 677 3444

Als je navigatiesysteem ons adres niet herkent, kun je ons vinden op Sumatralaan 45, 1217 GP.

Bekijk hier de prijzen en openingstijden

Toegankelijkheid

Rolstoelen
De Beeld en Geluid experience is grotendeels toegankelijk per rolstoel en beperkt toegankelijk voor scootmobielen. Er is een rolstoellift, maximale belastbaarheid 400 kilo (ook geschikt voor elektrische rolstoelen). Deze lift biedt echter geen toegang tot de Medialounge op de 7e etage. Wel zijn er op de 6e etage (bij Macht en media) twee Medialounges die geschikt zijn voor rolstoelen. Rolstoelgebruikers betalen de normale tarieven; de begeleider is gratis. Beiden ontvangen een persoonlijke Ring. Ook zijn er enkele rolstoelen beschikbaar voor bezoekers. Bij de kassa kun je hier naar vragen. 

Epilepsie en (over)gevoeligheid voor prikkels
In de experience worden veel wisselende beelden getoond en zijn veel geluiden hoorbaar. Dit zou mogelijk een epilepsie-aanval kunnen veroorzaken bij mensen die gevoelig zijn voor licht en/of geluid. We raden mensen aan hier rekening mee te houden wanneer zij ons bezoeken.

Voorwaarden

Bekijk hier de Algemene Bezoekersvoorwaarden.

Parkeren

Beeld en Geluid beschikt over een eigen parkeergarage aan de achterzijde van het gebouw. Volg de verwijsborden "P Beeld en Geluid" op het Media Park. Het tarief is € 1,50 per uur (max. dagtarief € 9,00). Wanneer onze garage vol is kun je parkeren op het parkeerterrein van het Media Park aan de overzijde van ons gebouw (€ 1,50 per 50 minuten / geen max. dagtarief).

  • Touringcars kunnen parkeren op de busparkeerplaats aan de achterzijde van het pand.
  • In de parkeergarage van Beeld en Geluid zijn twee parkeerplaatsen waarop elektrische auto's kunnen worden opgeladen. Deze bevinden zich direct bij de ingang aan de linkerkant. Indien er plaats is mag u uw auto hier parkeren en opladen. Zodra de auto is opgeladen wordt u verzocht uw auto te verplaatsen. Het is niet mogelijk om de plaatsen te reserveren.
  • Let op! Kom je met de auto naar Beeld en Geluid en ben je minder goed ter been? Houd er dan rekening mee dat er een aanzienlijke afstand moet worden overbrugd van de parkeergarage naar de entree van de Beeld en Geluid experience. Indien je de mogelijkheid hebt, raden wij het daarom aan om je eerst bij de ingang af te laten zetten en vervolgens de bestuurder de auto te laten parkeren. Er is een beperkt aantal mindervalidenplaatsen aan de zijkant van het gebouw, achter de bushalte. Hier kan gratis geparkeerd worden.  

Openbaar Vervoer

Beeld en Geluid ligt op loopafstand van NS-station Hilversum Media Park. Daarnaast rijdt elk half uur buslijn 107 vanaf zowel NS-station Hilversum als NS-station Naarden-Bussum. Tijdens de spits rijdt ook nog buslijn 103 van en naar NS-station Hilversum. Deze buslijnen stoppen voor de deur van Beeld en Geluid.


Grotere kaart weergeven