Materiaal aanbieden aan Beeld en Geluid

Beeld en Geluid bewaart een groeiende collectie aan radio, televisie, film, foto’s, muziek, objecten, documentaires, nieuwe media, games en internetcultuur. Het media-archief is altijd op zoek naar mooie aanvullingen op de collectie.  

Heb je materiaal dat wellicht van belang kan zijn voor de collectie van Beeld en Geluid? Gaat het om een Nederlandse productie, is het van een Nederlandse maker, gaat het over een Nederlands onderwerp of heeft het een relatie met de Nederlandse radio- en/of televisiegeschiedenis? Meld het dan aan via onderstaand formulier.

Aanbiedingen voor de perscollectie van het voormalige Persmuseum gaan vooralsnog via het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis. Je kunt daarvoor een mail sturen aan: fdj@iisg.nl


Via het formulier kun je maximaal 15 stukken aanbieden. Wil je een grote partij aanbieden, neem dan contact op met het Klantcontactcentrum via 035-6775555 of klantcontactcentrum@beeldengeluid.nl.
Let op! Breng materiaal niet spontaan langs bij Beeld en Geluid. Om een aanbieding op de juiste manier te administreren en te beoordelen is het belangrijk dat we eerst alle benodigde informatie hebben. 

 

Wat gebeurt er na aanbieden?

  • Wij bekijken of het binnen onze collectie past. Het belangrijkste criterium is dat het cultuurhistorisch belangrijk materiaal is. Wil je meer weten over het collectiebeleid? Lees de online publicatie.
  • Na ontvangst van het aanmeldfomulier nemen we zo snel mogelijk contact met je op over het verdere verloop van de aanbieding. Ook als we meer informatie nodig hebben over het materiaal nemen we contact met je op. 
  • Voor het materiaal dat wij opnemen in de collectie, maken we een overeenkomst waarin afspraken worden gemaakt over de overdracht, het beheer en de auteursrechten. Onze collecties willen we zoveel mogelijk toegankelijk kunnen maken voor het publiek. Het is daarom belangrijk dat je duidelijk vermeldt wie de maker is en/of wie de auteursrechten hebben. 

Vragen?
Neem contact op met het Klantcontactcentrum via 035-6775555 of klantcontactcentrum@beeldengeluid.nl

 

Gegevens aanbieder
Geef hier aan hoeveel stukken je wilt aanbieden aan Beeld en Geluid. Gaat het om een grote partij, vul dan geen formulier in maar neem direct contact op met het klantcontactcentrum: klantcontactcentrum@beeldengeluid.nl. Je kunt via dit formulier maximaal 15 stukken aanbieden.
Gegevens aangeboden materiaal
Vul per titel of object zo gedetailleerd mogelijk informatie in, zodat wij het goed kunnen beoordelen.
Bijvoorbeeld videoband / 8mm film / lp / cassettebandje / object / boek / foto / digitaal bestand / dvd
Bijvoorbeeld gekregen / aangekocht / gemaakt
vul hier, wanneer bekend en van toepassing, de opnamelocatie in
geef hier, wanneer het om beeldmateriaal gaat, aan wie de belangrijkste personen zijn die in de opnames te zien zijn.