You are here:

Vacature: Projectleider Datamanagement

De afdeling Verkennen bestaat uit experts die opereren op het kruisvlak tussen doelgroepen, collectie en technologie. Verkennen onderzoekt én realiseert innovatie. Bestaande producten en diensten worden verder gebracht, nieuwe mogelijkheden worden onderzocht en aan de praktijk getoetst. Innovatie kan plaatsvinden rond alle vormen van omgang met ons archief. Het bewaren, het doorzoekbaar maken, het beschikbaar stellen, het presenteren, het duiden. Cruciaal daarbij is dat de afdeling de organisatie helpt om samenhang te brengen in hoe Beeld en Geluid omgaat met collecties, data en (media)technologie, intern en samen met partners. De afdeling Verkennen valt onder het cluster Verder.

Ben jij de collega die wij zoeken?
Wij zoeken een enthousiaste, analytisch ingestelde projectleider in het kader van de projecten Europeana Common Culture en Netwerk Digitaal Erfgoed (NDE). Focus van jouw werk is datamanagement. Je neemt een brugfunctie in tussen gebruikers van digitaal erfgoed en de data- en IT-werelden die dit gebruik mogelijk maken. Je bent een verbinder tussen Beeld en Geluid en onze (internationale) partners. Daarbij weet je alles over metadata-mappingen en semantische webstandaarden en kun je hier aanstekelijk over vertellen, ook aan mensen die geen expert zijn.

Voor het uitvoeren van deze functie is een soepele en efficiënte samenwerking met partners van essentieel belang. Als ambassadeur voor digitaal erfgoed en voor Beeld en Geluid heb je een sterk organisatie- en communicatief vermogen.

Kennis en ervaring

  • HBO of universitair geschoold in Informatiewetenschappen, Informatiemanagement, Digital Humanities of een andere relevante opleiding
  • minstens twee jaar relevante werkervaring;
  • kennis over data- en semantisch webstandaarden; 
  • ervaring met digitaal erfgoed-projecten en affiniteit met IT;
  • ervaring met projectmanagement;
  • uitstekende beheersing van het Engels.

Diversiteit
Beeld en Geluid streeft naar een grotere culturele diversiteit van zijn publiek, programmering en personeel. Belangstellenden die bijdragen aan die diversiteit en een divers relatienetwerk met zich meebrengen, nodigen wij van harte uit te reageren.

Arbeidsvoorwaarden
Het betreft een aanstelling voor één jaar, met daarna de mogelijkheid om te verlengen voor de duur van het project. Het bruto maandsalaris (op fulltime basis) is minimaal
€ 2.792,29 en maximaal € 3.988,93 (schaal 9 CAO Beeld en Geluid). Per jaar heb je 200 vakantie-uren en 192 atv-uren (op fulltime basis).

Interesse?

Heb je belangstelling voor deze functie? Stuur dan vóór 20 april een bondige motivatie met CV naar de afdeling Personeel & Organisatie: personeelenorganisatie@beeldengeluid.nl . Ook videosollicaties zijn van harte welkom! Wil je meer weten over deze vacature, dan kun je bellen met Josefien Schuurman op 035-6771978 of stuur een mail naar jschuurman@beeldengeluid.nl .

Klik hier om het privacy statement van Beeld en Geluid met betrekking tot de sollicitatieprocedure te lezen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.