Je bevindt je hier:

Workshop Meme Machine

Communicatie op sociale media zijn niet meer compleet zonder emoji, GIFs of memes. In deze workshop leren leerlingen op een leuke en interactieve manier hoe deze beeldtaal werkt en gaan ze zelf creatief aan de slag.

Boek direct deze workshop

leerkracht en leerling lachen om iets op hun telefoon

Nu steeds meer kinderen een mobiele telefoon hebben, is beeldtaal (het communiceren met emoji, GIF’s en memes) een belangrijke vorm van communicatie. Emoji is volgens Brits onderzoek zelfs de snelst groeiende taal ter wereld! Beeldtaal is een verrijking van geschreven taal, omdat het je in staat stelt om gedachten en emoties uit te drukken in beeld. Maar het kan ook leiden tot misverstanden. Want komt de boodschap wel goed over? En wat kun je uitdrukken met beeldtaal en wat niet?

Leren door te doen

In de workshop worden leerlingen uitgedaagd om hun emoties uit te drukken in een emoji of GIF die zij maken met behulp van beeldmateriaal uit het archief van Beeld & Geluid. Zo leren zij hoe beeldtaal werkt en dat er (culturele) verschillen zijn in de interpretatie ervan, waardoor soms miscommunicatie kan ontstaan.

Quote

 

"De docent was ontzettend enthousiast. De combinatie van iets nieuws leren, creatief bezig zijn, zelf doen/maken en quiz spelen. Heel afwisselend.”

Programma

 • Introductie en uitleg
 • Emoji Game
 • Overzicht beeldtaal door de jaren heen
 • Emoji opdracht
 • Oefening begrijpend kijken
 • GIF opdracht
Meme Machine Icoon

Praktische informatie

 • Geschikt voor: primair onderwijs, vanaf groep 5/6
 • Prijs: €250 per groep (workshop op locatie: bijkomende reiskosten)
 • Locatie: deze workshop is beschikbaar in Hilversum, Den Haag of op een locatie naar keuze, zoals de eigen school
 • Duur: 2 uur
 • Groepsgrootte: maximaal 30 leerlingen
 • Voorbereiding: download de handleiding voor de begeleiders
Download de handleiding
leerlingen mediamuseum beeld en geluid

Combineer met bezoek nieuw Mediamuseum

In februari 2023 is het zover, dan gaat het eerste interactieve Mediamuseum ter wereld open! In dit gloednieuwe museum van Beeld & Geluid ontdek je de invloed van media op jou en andersom.

Uiteraard kun je een Mediaworkshop voor jouw klas combineren met een bezoek aan het Mediamuseum. De entree voor het museumbezoek is dan €65,- per groep (max. 30 leerlingen). Enkel het museum bezoeken? Kan natuurlijk ook. Dan zijn de kosten €130,- per groep (max. 30 leerlingen).

Boek deze workshop

Overtuigd? Boek dan direct deze workshop via ons aanmeldformulier. Hier reserveer je simpel en snel de beste workshops voor je klas.

Locatie
Is het niet mogelijk om met leerlingen naar Hilversum of Den Haag te komen, dan kunnen we een programma op locatie verzorgen.  Hiervoor rekenen wij de volgende reiskosten: € 150,-
Gewenst programma
Vul alleen meerdere programma's in wanneer je deze met elkaar wilt combineren op één dag. Neem contact met ons op als je meerdere programma's op meerdere dagen wilt boeken. Eventuele bijzonderheden kun je onderaan dit formulier noteren.
Gewenst programma
Vul alleen meerdere programma's in wanneer je deze met elkaar wilt combineren op één dag. Neem contact met ons op als je meerdere programma's op meerdere dagen wilt boeken. Eventuele bijzonderheden kun je onderaan dit formulier noteren.
Dagdeel
Tussen 10-12u
Tussen 13-15u
Dagdeel
Tussen 10-12u
Tussen 13-15u
Contactpersoon gegevens

Kom je er niet uit?

Dan staat ons team uiteraard voor je klaar. Neem contact met ons op via educatie@beeldengeluid.nl, dan helpen we je graag verder met al je vragen.