You are here:

Tineke de Nooij geëerd in de Wall of Fame van Beeld en Geluid

Vandaag eerden we Tineke de Nooij met de toevoeging van haar portret in de Wall of Fame in ons gebouw. Aanleiding hiervoor was de uitreiking van de Ere-Zilveren Reissmicrofoon aan De Nooij eerder dit jaar, een oeuvreprijs voor haar werk als radio-dj.

Eppo van Nispen tot Sevenaer (algemeen directeur Beeld en Geluid) met Tineke de Nooij en een mini-versie van haar portret op de Wall of Fame.

Eerder op de middag organiseerden we een hommage-programma. Presentator Hans Schiffers blikte samen met Tineke en (oud-)collega’s terug op tien hoogtepunten uit haar carrière. Regisseurs Paul Boots en Rinke Rooijens, radio-dj’s Lex Harding en Erik de Zwart en zanger en presentator Gordon vertelden over hun samenwerking en hun bijzondere band met de eerste vrouwelijke dj van Nederland.
 

Tineke’s carrière begint in 1960 op het Veronica-schip. In de jaren die volgen bedenkt, maakt en presenteert ze vele (tv-)programma’s die stuk voor stuk populair zijn en waarmee ze blijk geeft van haar pionierschap in omroepland. Sinds acht jaar presenteert ze haar eigen radioprogramma TinekeShow bij Omroep Max.