You are here:

MuseumJeugdUniversiteit

Tijdens deze kindercollegereeks van MuseumJeugdUniversiteit maak je kennis met alle vormen van satire: op televisie, online, in tekeningen. Volg de colleges van caberatier Klaas van der Eerden, striptekenaar Merel Barends, De Speld-redacteur Nathan de Groot en wetenschapper Mark Boukes en leer alles over satire en waarom het zo belangrijk is dat het bestaat!

Satire

Satire is een kunstvorm waarin iets of iemand een beetje belachelijk gemaakt wordt. Soms vinden mensen het beledigend, maar vaak moeten we er heel hard om lachen! Satire gaat vaak over  bekende mensen zoals onze koning of premier Rutte, maar het kan ook gaan over je juf of je broer. Of over iets wat je in het nieuws gezien hebt. Bij satire vergroot je uit wat je anders ook al opvalt (flaporen!) of doe je iemand op een grappige manier na. Satire is niet alleen grappig, maar gaat vaak over serieuze dingen. De makers willen je op een andere manier naar het nieuws en andere gebeurtenissen in de wereld laten kijken en je hierover aan het denken zetten. 

Satire komt voor in veel verschillende vormen: op televisie, online, in tekeningen. Tijdens deze collegereeks van Beeld en Geluid voor kinderen van 10 tot 12 jaar maak je kennis met allemaal! En vertellen de makers je meer over wat satire is en waarom het zo belangrijk is dat het bestaat. Aan het einde van deze collegereeks ga je naar huis met een welverdiend écht MJU diploma.

Heb je voor 10 februari je ticket gekocht? Dan heb je toegang tot alle vier de colleges in de reeks! Bekijk ze hieronder.

Het is ook mogelijk om voor losse tickets voor de afzonderlijke colleges te kopen. 

Colleges