Mediawijsheid

Mediawijsheid

Word mediawijs met Beeld en Geluid
Media verrijken je leven!

Mediawijsheid is de verzameling competenties die jij en je leerlingen nodig hebben om actief en bewust deel te nemen aan de mediasamenleving.

Beeld en Geluid is kernpartner van Mediawijzer.net. Het doel van Mediawijzer.net is om alle kinderen en jongeren in Nederland in staat te stellen mediawijs te leven. Dat doet ze samen met een sterk netwerk van organisaties, initiatieven te ontplooien gericht op het onderwijs, ouders/opvoeders en de jeugd zelf.

Een groot succes is de jaarlijks terugkerende Mediamasters The Game voor de bovenbouw van het basisonderwijs. Spelenderwijs maken leerlingen kennis met de kansen en de gevaren van media. De leerlingen moeten met elkaar laten zien welke mediavaardigheden zij in huis hebben om de game tot een goed einde te brengen.

De MediaMasters Game wordt gespeeld tijdens de Week van de Mediawijsheid van 17 t/m 24 november 2017 en is gratis. Je kunt je nu aanmelden voor de MediaMasters Game.

Foto: Jorrit Lousberg

Winnende klas MediaMasters 2016 verzilvert eerste prijs

Groep 7 van de Dr. H. Bavinckschool uit Bunschoten raakt er maar niet over uitgepraat… Onlangs bezocht de klas, als trotse winnaar van de MediaMasters Game 2016, Beeld en Geluid in Hilversum. Naast een bezoek aan de tentoonstelling gingen de leerlingen ook aan de slag met de Makey Makey sets. In deze workshop ontdekten de leerlingen de mogelijkheden om een computer aan te sturen met alles wat stroom geleidt. De eerste prijs bestond niet alleen uit de tentoonstelling en workshop, de kinderen kregen ook een rondleiding in de studio van de The Voice of Holland.
Bekijk alle foto's


Media Ukkie Dagen 31 maart t/m 7 april 2017
MediaMasters 17 t/m 24 november 2017
Week van de Mediawijsheid 17 t/m 24 november 2017