Je bevindt je hier:

Nicole Emmenegger

Nicole Emmenegger

Nicole Emmenegger

Nicole's portfolio heeft betrekking op Beeld & Geluids onderzoeksinteresses en internationale projecten op het gebied van digitalisering, polyvocaliteit, diversiteit, inclusiviteit, onderwijs, community co-creatie en oral history.

De belangrijkste interessegebieden van Nicole zijn polyvocaliteit en co-creatie in de gemeenschap. Ze was mede-ontwikkelaar van het programma Sounds Familiar, dat een kritische blik werpt op onze archiefpraktijken en als doel heeft normen te ontwikkelen voor diversiteit, rechtvaardigheid en inclusiviteit in de internationale audiovisuele archiefsector. Ze overziet onze rol binnen het Nederlands Oral History Knooppunt en onze relatie met Musea Bekennen Kleur en ontving in 2021 de NWO Museumbeurs voor het Rewind and Record-project om onze relatie met achtergestelde gemeenschappen te versterken.

Nicole leidt ook de dagelijkse activiteiten van de EUscreen Foundation (dat wordt beheerd door Beeld & Geluid) en is voorzitter van de ledenraad. EUscreen is een netwerk van 60 Europese audiovisuele archieven en is de belangrijkste aggregator van de audiovisuele inhoud voor Europeana. Als zodanig is Nicole lid van de Europeana Aggregator Forum Steering Committee en vertegenwoordigt zij de belangen van audiovisuele archieven op Europees niveau.