Je bevindt je hier:

Erwin Verbruggen

Foto Erwin Verbruggen

Erwin Verbruggen is expert op het gebied van gebruikersonderzoek en digitale preservering. Hij werkt aan verschillende (inter) nationale projecten op het gebied van preservering en open data.

Erwin behaalde een MA in Preservation & Presentation of the Moving Image aan de Universiteit van Amsterdam. Hij liep stage bij de mensenrechtenorganisatie WITNESS in Brooklyn, New York en was filmprogrammeur voor het Open Air Filmfestival Pluk de Nacht in Amsterdam. Hij hielp bij het opzetten van het filmscanproces van het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid en was een scanningoperator tijdens het project beelden voor de toekomst.

Bij de afdeling Research & Development was hij projectleider van Europese samenwerkingsprojecten, waar hij de interactieve applicatie Na de Bevrijding XL co-ontwierp en netwerkcontact werd voor de EUscreen Foundation. Hij biedt ondersteuning bij het uitgeven van VIEW Journal of European Television History and Culture. Erwin coördineert de jaarlijkse Winter School for Audiovisual Archiving, is betrokken bij de ontwikkeling van de audiovisuele archiveringstoolset via de PREFORMA- en AVEROS-projecten en ontwikkelt handleidingen voor internetarchivering voor de bekroonde Digital City Revives.

Erwin is lid van AMIA's Open Source Committee en co-voorzitter van de International Outreach Committee van AMIA. Erwin is gastdocent geweest aan de Universiteit Utrecht, de Universiteit van Amsterdam, de ENCRyM School for Conservation en de National University in Mexico City en aan de Winter School for Audiovisual Archiving.

Contact

✐ Bekijk het profiel van Erwin op LinkedIn