You are here:

VOLT Hue Hacklab inspireert tot nieuwe concepten

In het kader van de Dutch Design Week organiseerde VOLT in samenwerking met Philips Lighting een ‘hacklab’ op Strijp-S in Eindhoven.

Dit eerste lab van VOLT onderzocht de mogelijkheden om slimme led-lampen voor media-toepassingen in te zetten. Dit gebeurde aan de hand van het hue verlichtingsysteem dat Philips onlangs op de markt heeft gebracht. Bijzonder aan dit product is dat de onderliggende software open source is en dat externe ontwikkelaars door Philips worden uitgenodigd en ondersteund om hun eigen toepassingen voor hue te ontwikkelen.

Experimenteren

Het hue hacklab bestond uit een drietal workshops voor studenten en een hackathon; een marathon waarin binnen een dag concepten worden uitgedacht en ontwikkeld in prototypes. Alle activiteiten waren publiek toegankelijk voor bezoekers van de Dutch Design Week. Zij konden het lab binnen lopen en zien welke experimenten er in deze digitale werkplaats werden uitgevoerd door de deelnemers. Het hacklab is een werkvorm waarmee VOLT de doelstelling in praktijk brengt om in samenwerking met het bedrijfsleven, studenten en de creatieve industrie te experimenteren en te innoveren op het gebied van audiovisuele media.

Meer info