Je bevindt je hier:

Racen voor Europese kunst, in 3...2...1...!

 

Donderdag 21 april wordt het project Europeana 280 door minister van OCW Jet Bussemaker gelanceerd met #BigArtRide als onderdeel van het Nederlands voorzitterschap van de Europese Unie. #BigArtRide nodigt deelnemers uit verschillende EU-steden uit voor een race op de fiets. Stap op, zet de 'Oculus Rift'-headset op, koers door een virtuele stad en vergaap je onderweg aan eeuwen van Europese kunst. 

Donderdag komt #BigArtRide naar Den Haag waar geracet zal worden tegen Brussel - en iedereen is welkom! De minister van OCW, Jet Bussemaker zal tussen 11.45 en 12.30 de #BigArtRide officieel lanceren. De installatie is nog de hele dag beschikbaar voor deelnemers tot 18.30. Afgelopen week is #BigArtRide getest op de Innovatie Expo en de reacties waren lovend. De video geeft je een indruk van wat je kunt verwachten.

Op 22 april verhuist #BigArtRide naar de Oosterdokskade 143 in Amsterdam (bij de OBA). Van Koningsdag to 29 april is de installatie te vinden bij VoncelCS in Amsterdam, in het Vondelpark. Op die locatie wordt geracet tegen Warschau, Polen. 

#BigArtRide is een initiatief van de Europeana Foundation, Dropstuff en het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

[[{"type":"media","view_mode":"media_original","fid":"18133","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"270","style":"font-size: 1.385em; font-weight: bold; line-height: 1.538em;","typeof":"foaf:Image","width":"480"}}]]

Data en locaties

Meer informatie