Je bevindt je hier:

Jeugdjournaalwedstrijd 2021

Dit jaar is er niet één, maar zijn er drie winnaars van de Jeugdjournaalwedstrijd! Razmik Aramjan (11) uit Hilversum, Nuria Oosterling (10) uit Amstelveen en Maxien Beukeboom (11) uit Amsterdam zijn er vandoor gegaan met de winst. Zij mogen als echte verslaggevers met een Jeugdjournaal-cameraploeg op pad voor een reportage over een zelfgekozen onderwerp.

Jury Jeugdjournaalwedstrijd 2021 met prijzen in hun hand

Tijdens de grote finaledag op 21 november hebben vijftien finalisten alles gegeven. Normaal zou de finale in Hilversum zijn, maar door de coronamaatregelen was deze in zijn geheel online. Volgens de jury, bestaande uit Fedde (de winnaar van vorig jaar), Stefania (zangeres, actrice, presentatrice) en Joris (NOS Jeugdjournaal en juryvoorzitter) hebben de winnaars gemeen dat ze lef hebben, goed kunnen vertellen en journalistiek talent laten zien. Dat komt goed van pas, want ze mogen een reportage gaan maken voor het NOS Jeugdjournaal. De reportages van de winnaars zijn te zien in een tv-uitzending, op de website en op het YouTube-kanaal van het NOS Jeugdjournaal

Razmik had zich heel goed voorbereid, als een journalist ging hij aan de slag. Hij is serieus, maar zeker ook creatief en grappig. Knap hoe hij op zijn 11e al journalistieke skills heeft én erover nadenkt hoe hij zijn verhaal het beste over kan brengen. Razmik: "Er zijn maar 3 winnaars uit 300 aanmeldingen. Dus als je hoort dat je gewonnen hebt, dan is dat best wel bijzonder."

Nuria toonde initiatief en bleek sterk in tekst en presentatie. Bij de verschillende opdrachten kwam ze heel spontaan over en ze stelde originele vragen. "Toen ik de verhalen van de andere kinderen hoorde dacht ik wow, wow. Ik vind het echt supergeweldig dat ik heb gewonnen, echt waar", zegt een trotse Nuria.  

Maxien liet zien echt nieuwsgierig te zijn. Ze leefde zich goed in als verslaggever en nam de kijkers mee in haar verhaal. Bovendien deed ze dat met open blik, zonder haar eigen mening erin te stoppen. Maxien: "Ik had het echt totaal niet verwacht want iedereen was echt supergoed."

Het is de tiende editie van de Jeugdjournaalwedstrijd, die wordt georganiseerd door het NOS Jeugdjournaal en Beeld & Geluid.

De finalisten

1. Razmik Aramjan, 11 jaar

Schoolactiviteiten ATC ▶️

2. Nuria Oosterling, 10 jaar

Gerommel in het zwembad ▶️

3. Maimouma Dior Dop, 10 jaar

Wat voor werk doet u? ▶️ 

4. Eva Stoutjesdijk, 10 jaar

Mijn opa heeft dementie ▶️

5. Maxien Beukeboom, 11 jaar

CoronaCheck App ▶️

6. Marien van Steenwijk, 10 jaar

Gevolgen van de watersnoodramp in Zuid-Limburg ▶️ 

7. Bob Bolier, 11 jaar

Gebarencentrum ▶️

8. Hedir ben Ismael, 12 jaar

Lange Jaap op instorten? ▶️ 

9. Roef Couwenberg, 9 jaar

Vervuilende fabriek? ▶️

10. Boris Delic, 9 jaar

Goed Nieuws Journaal ▶️

11. Bshina Nasr, 11 jaar

Wat is een gezinshuis? ▶️

12. Isabel Mandaat de Lima, 10 jaar

Interview over pesten ▶️

13. Ghanna Postmus, 9 jaar

Groene stroom opwekken: langste zonnefietspad ter wereld ▶️

14. Tom Staal, 8 jaar

Tom Staal over duurzaamheid ▶️

15. Bram van Rooijen, 10 jaar

Het Sint Maarten feest in Zaltbommel ▶️

 

Bekijk alle inzendingen op YouTube

Jury

De finalisten van dit jaar werden beoordeeld door onze vakkundige jury, bestaande uit de winnaar van 2020, Fedde, Jeugdjournaalverslaggever Joris Marseille en Stefania (zangeres, presentator én actrice).