You are here:

Collectietoegang voor onderwijs

Speciaal voor het onderwijs selecteert Beeld en Geluid audiovisueel materiaal uit de collectie, dat we beschikbaar maken voor gebruik in lessen of presentaties. Als docent of leerling heb je gratis exclusieve toegang tot deze delen van onze collectie!

Na de zomer lanceren we ons nieuwe onderwijsplatform: Beeld en Geluid op School.

Op dit moment is de collectietoegang voor onderwijs nog gesplitst in twee diensten: Teleblik voor primair en voortgezet onderwijs en MBO, en Academia voor het hoger onderwijs. Bekijk snel of jouw onderwijsinstelling al gratis toegang heeft.

Teleblik

Teleblik

Teleblik stelt duizenden uren educatieve televisie gratis beschikbaar voor leerlingen en docenten van het primair- en voortgezet onderwijs en MBO. Je vindt hier onder andere televisie-uitzendingen en Polygoon bioscoopjournaals. De video’s zijn te gebruiken voor presentaties of als toelichting op de lesstof. Met de snijmachine kun je ze ook bijsnijden of zelfs eenvoudige compilaties maken.

Ga naar Teleblik
Academia

Academia

Op Academia vind je audiovisueel materiaal uit de collectie van Beeld en Geluid, speciaal geselecteerd en geschikt gemaakt voor het hoger onderwijs. Wekelijks groeit de online collectie met historisch en recent televisie-, radio- en filmmateriaal. Maak gemakkelijk eigen montages en deel zelf samengestelde dossiers met andere gebruikers.

Beeld en Geluid heeft de auteurs- en vertoningsrechten van al deze video’s geregeld, zodat jij en je studenten ze zorgeloos kunnen gebruiken tijdens colleges en/of presentaties. Vanuit huis en vanaf de instelling kun je 24 uur per dag bij het materiaal. Voor inspiratie en houvast kun je gebruik maken van dossiers met speciaal voor jouw opleiding geselecteerd materiaal.

Ga naar Academia

Natuurbeelden in de klas

Leer meer over de bijzondere dieren, planten en landschappen in Nederland met Natuurbeelden in de klas! In deze lesmodule voor groep 6 t/m 8 vind je unieke natuurclips die je met de klas kunt behandelen aan de hand van drie themalessen. Verwonder je over de natuur in eigen land.

De natuurclips zijn een opwarmer voor de leerlingen om zélf onderzoek te doen in de natuur in hun eigen omgeving. In de module komen drie thema’s aan bod die aansluiten bij het curriculum: ‘Welkom in de natuur’, ‘Alles hangt samen’ en ‘Relatie mens en omgeving’.

Natuurbeelden in de klas