You are here:

Collectietoegang voor onderwijs

Speciaal voor het onderwijs selecteert Beeld en Geluid audiovisueel materiaal uit de collectie, dat we beschikbaar maken voor gebruik in lessen of presentaties. Als docent of leerling heb je gratis exclusieve toegang tot deze delen van onze collectie!

Beeld en Geluid op school

Beeld en Geluid op school

Sinds september 2019 is het nieuwe mediaplatform voor onderwijs Beeld en Geluid op school gelanceerd. Dit nieuwe platform vervangt de eerdere platforms Teleblik en Academia. Via Beeld en Geluid op school heb je als onderwijsinstelling toegang tot onze enorme collectie archiefmateriaal met relevant én gratis film- en audiomateriaal voor po, vo, mbo, hbo en wo. Doordat alle media speciaal geselecteerd is voor onderwijsdoeleinden weet je wie de afzender is, dat het legaal is en in principe altijd online blijft staan. De kwaliteit van de fragmenten is geschikt voor gebruik op digiborden. Iedereen die werkt of leert in onderwijs of wetenschap kan een gratis account krijgen, waarmee je kunt inloggen en het materiaal kunt afspelen.

Inloggen

Gebruikers kunnen inloggen via Surf of Entree Federatie. Een andere mogelijkheid is inloggen middels een digicode. Vragen over het inloggen? Mail opschool@beeldengeluid.nl.

Nog geen toegang?

Vraag nu gratis toegang aan voor jouw onderwijsinstelling via dit formulier

Natuurbeelden in de klas

Leer meer over de bijzondere dieren, planten en landschappen in Nederland met Natuurbeelden in de klas! In deze lesmodule voor groep 6 t/m 8 vind je unieke natuurclips die je met de klas kunt behandelen aan de hand van drie themalessen. Verwonder je over de natuur in eigen land.

De natuurclips zijn een opwarmer voor de leerlingen om zélf onderzoek te doen in de natuur in hun eigen omgeving. In de module komen drie thema’s aan bod die aansluiten bij het curriculum: ‘Welkom in de natuur’, ‘Alles hangt samen’ en ‘Relatie mens en omgeving’.

Natuurbeelden in de klas