You are here:

Masterclass Medialogica

Beeld en Geluid en omroep Human slaan de handen ineen voor een educatief en interactief programma over de waarheid van het nieuws. Onder leiding van de experts van HUMAN en Beeld en Geluid ontrafelen je leerlingen de mechanismen die schuil gaan achter de werking van grote gebeurtenissen in het nieuws en mediahypes.

Masterclass Medialogica bij Beeld en Geluid. Foto: Jorrit Lousberg

Tijdens de Masterclass Medialogica gaan leerlingen in groepjes aan de slag met het analyseren van een grote gebeurtenis in het nieuws en leren zij hoe de werkelijkheid verdrongen kan worden door beelden, met een nieuwe werkelijkheid tot gevolg. Ook gaan we in gesprek over onze eigen rol en die van de media in het ontstaan en de kracht van de publieke opinie.

Over Medialogica

Na slapen en werken besteden wij de meeste tijd aan het gebruik van media. Zij dienen als gids om greep te krijgen op de werkelijkheid, ze bepalen in belangrijke mate ons beeld van de werkelijkheid. Maar in hoeverre zijn ze een betrouwbare gids? Hoe verhoudt het beeld dat zij schetsen zich tot de werkelijke wereld? Welke mechanismen zijn er aan het werk?
Dat is waar het in het Human-programma Medialogica om gaat.

Deze masterclass is tot stand gekomen door een samenwerking tussen Human en Beeld en Geluid. 

Praktische informatie

  • Geschikt voor VO leerlingen 
  • Duur: 90 minuten + aansluitend experience-bezoek
  • Prijs: €10,50 per leerling
  • Groepsgrootte: 20-60 leerlingen
  • Voorbereiding: download de handleiding voor de begeleiders

Nu boeken

Vul onderstaand formulier in om deze workshop aan te vragen. Heb je vragen, neem dan contact op met onze afdeling Boekingen en Evenementen.

T 035 – 677 5444 (maandag t/m vrijdag 09.00 - 17.00 uur)
E evenementen@beeldengeluid.nl

Gewenst programma *
Vul alleen meerdere programma's in wanneer je deze met elkaar wilt combineren op één dag. Neem contact op met onze afdeling Boekingen en Evenementen als je meerdere programma's op meerdere dagen wilt boeken. Eventuele bijzonderheden kun je onderaan dit formulier noteren.
Dagdeel
Dagdeel
Geef aan om welk type onderwijs het gaat (VO, MBO, speciaal) en het niveau/leerjaar van de leerlingen.