You are here:

Wijs met media

Alle informatie die via krant, radio en tv, social media, internet en mobiele telefoon tot ons komt, heeft een grote invloed op wie we zijn, wat we vinden en hoe we naar de maatschappij kijken. Media verrijken en vergroten onze wereld, maar het is van groot belang dat je ‘mediawijs’ bent, om écht goed met alle ontwikkelingen om te gaan.

Astrid Joosten - ©Nick van Ormondt

Astrid Joosten - ©Nick van Ormondt

Media verrijken je leven en kunnen je wereld vergroten, maar je dient wel ‘mediawijs’ te zijn. Zo is het handig om te weten hoe applicaties werken, hoe je nepnieuws kunt herkennen en je moet begrijpen wat de etiquetten zijn voor het gebruik van social media. Daarnaast is het goed om stil te staan bij de risico’s van het gebruik van (online) media. Zo moet je weten dat personen, bedrijven en organisaties belang hebben bij het verkrijgen van je gegevens en je (bijvoorbeeld via phishing) kunnen oplichten. Hoe kan je je daar tegen weren?

SeniorWeb en Beeld en Geluid bieden je een uniek groepsarrangement om de soms complexe wereld van media beter te begrijpen. Bekende Nederlanders, experts en ervaringsdeskundigen als neuropsycholoog Erik Scherder, social media-liefhebbers Vera en Govert van Brakel, journaalpresentator Jeroen Overbeek, neuromarketeer Martin de Munnik en Irma Knol, de moeder van vlogger Enzo Knol worden in dit videoprogramma door presentatrice Astrid Joosten geïnterviewd over alle mediawijsheid thema's die voor jou van belang zijn. Zo maak je tijdens dit groepsarrangement, onder leiding van een museumdocent, een reis door het veelzijdige medialandschap, wissel je verhalen uit en leer je op een leuke, interactieve manier over media. Je stapt geïnspireerd én mediawijzer naar buiten. 

Je wordt ontvangen met een kop koffie/thee en wat lekkers, waarna je in onze filmzaal, onder begeleiding van één van onze Mediawijsheids-docenten en deskundigen van SeniorWeb deelneemt aan dit interactieve videoprogramma. Je ontvangt handig lesmateriaal vol inspirerende tips om na afloop mee naar huis te nemen. Daarnaast ontvang je kortingsvouchers voor de Beeld en Geluid Shop en de vaste tentoonstelling van Beeld en Geluid, waar je na de Wijs met Media bijeenkomst óf op een ander gewenst moment een bezoek aan kan brengen. 

Vanzelfsprekend is deelname aan het Wijs met Media programma ook te combineren met een lekkere lunch of borrel in het restaurant van Beeld en Geluid. Informeer bij je boeking naar de mogelijkheden. 

Dit unieke groepsarrangement wordt vanaf 9 november aangeboden én is nu al te boeken.
Wilt u individueel meedoen aan het Wijs met media-programma? Dat kan op inschrijving op woensdag 13 november!

Astrid Joosten - ©Nick van Ormondt

Astrid Joosten - ©Nick van Ormondt

Praktische info

Programma

  • Ontvangst met koffie/thee en wat lekkers
  • Interactieve filmpresentatie in de theaterzaal, onder begeleiding van een museumdocent

Vanzelfsprekend is het arrangement uit te breiden met catering, een rondleiding door het gebouw of een bezoek aan de Beeld en Geluid experience.

Elke deelnemer krijgt een voucher voor 25% korting op de Beeld en Geluid experience en 20% korting in de museumwinkel.

Tijden en prijzen

Duur: ca. 2 uur
Groepsgrootte: minimaal 15 - maximaal 80 personen (grotere groepen in overleg)
Aanvang: woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag om 10.00, 12.30 en 15:00 uur
Prijs

  • Regulier: € 14,50 p.p.
  • Seniorwebleden: € 10 p.p, 
  • Touroperator tarief: 13,50 euro

Nu boeken

Vraag het arrangement aan door dit formulier in te vullen. Of neem contact op met onze afdeling Boekingen en Evenementen.

T 035-6775444 (ma t/m vr van 9:00 - 17:00 uur)
E evenementen@beeldengeluid.nl

Gelegenheid
Zijn er dingen waar we rekening mee moeten houden of heb je extra wensen?