Je bevindt je hier:

Radio en hoorspel nostalgie

Haal de allermooiste herinneringen op aan de radio van vroeger! In een theaterzaal met gedimd licht luister je naar een spannend hoorspel over de gloriejaren van de radio. Aansluitend krijg je een rondleiding door de audiodepots van Beeld en Geluid, waar al het moois uit ruim 100 jaar radio geschiedenis ligt opgeslagen. Opnames van Tineke op het Veronica-schip, Radio Oranje, talrijke hoogtepunten uit de sport, onvergetelijke nieuwsmomenten en prachtige muziek.

Mark Rietman en Abbey Hoes tijdens het inspreken van 'Stemfraude'

Veilig bezoek

Tijdens je bezoek aan Beeld en Geluid staan jouw veiligheid en gezondheid, en die van onze medewerkers, voorop. Daarom hebben we de nodige maatregelen getroffen voor jouw bezoek. We denken graag mee wat er passend binnen de geldende maatregelen mogelijk is.

Hoorspel Stemfraude

Gouden Kalf winnares Abbey Hoes en de veelvuldig onderscheiden stem- en toneelacteur Mark Rietman vertolken de hoofdrollen in de het hoorspel Stemfraude. Dit hoorspel, dat speciaal voor dit radio-arrangement werd gemaakt door hoorspelgrootmeester Peter te Nuyl, voert ons naar de diepste krochten van het radio-archief van Beeld en Geluid. 

Herbeleef de gloriedagen van de radio, door het luisteren naar een uniek hoorspel en een prachtige rondleiding door de depots van Beeld en Geluid

De stemmen van twee bekende acteurs zijn verdwenen uit het hoorspel waarin ze hebben gespeeld. De technici van Beeld en Geluid staan voor een raadsel, de media gissen naar de oorzaak en de schuldigen. Zit hier georganiseerde misdaad achter? En wat heeft dit voor gevolgen? Alleen wij kunnen de verdwenen stemmen volgen, op hun trip down memory lane. Op zoek naar hun eigen plek, horen ze de bekendste radioprogramma’s en stemmen uit het verleden en maken ze diverse hoogtepunten mee uit de invloedrijke historie van de dit massamedium. Maar de prangende vraag blijft: vinden de stemmen hun weg terug? 

Door de schatkamers

Aansluitend op het programma in de theaterzaal word je meegenomen naar de audiodepots van Beeld en Geluid en neem je een kijkje achter deuren die normaal voor publiek gesloten blijven. Hier ligt 100 jaar radiogeschiedenis opgeslagen: in zowel opnames als in apparatuur en in bijzondere collectiestukken. Daarnaast vertelt de rondleider meer over het gebouw: haar spectaculaire architectuur en de enorme omvang van onze mediahistorische collectie.

Dit arrangement wordt gerealiseerd mede dankzij de steun van de deelnemers van de BankGiro Loterij.

Interview met hoorspelmaker Peter te Nuyl over 100 jaar radio en zijn hoorspel 'Stemfraude'

(Koffietijd, RTL, 2020)

Hoorspelmaker Peter te Nuyl

Praktische info

Deze informatie is enkel van toepassing voor touroperators/intermediairs. Als particulier dit groepsarrangement boeken? Bekijk het particuliere arrangement.

Niet beschikbaar van 1 januari t/m 31 maart 2021

 

Programma

  • Ontvangst met koffie/thee en een koekje
  • Kijk- en luisterpresentatie in de theaterzaal, onder begeleiding van gastvrouw/heer;
  • Groepsrondleiding door de depots van Beeld en Geluid

Vanzelfsprekend is het arrangement uit te breiden met catering of een rondleiding door het gebouw.

Tijden en prijzen

Duur: ca. 1,5 uur
Groepsgrootte: minimaal 15 - maximaal 60 personen (grotere groepen in overleg)
Corona-update: maximaal 30 personen
Aanvang: woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag om 10.00, 12.30 en 14:30 uur 
Prijs: voor intermediairs € 13,50 p.p. (verkoopwaarde €14,50)

Nu boeken

Heb je vragen of wil je reserveren? Neem dan contact op met Rachèl Bevers of Manon Pesman. Of vraag het arrangement aan door onderstaand formulier in te vullen.

E groepsbezoek@beeldengeluid.nl

 

Arrangement
Wil je het arrangement uitbreiden met extra catering?
Zijn er dingen waar we rekening mee moeten houden (zoals een rolstoel/rollator) of heb je extra wensen?