Je bevindt je hier:
Let op: event is afgelopen

Vrouw in de media

Hoe kunnen we ervoor zorgen dat vrouwen net zo vanzelfsprekend aan talkshowtafels aanschuiven als mannen? Wat zijn de ideeën voor meer vrouwen in de beeld en hoe kunnen we het tij keren dat vrouwen anders in de media worden beoordeeld dan mannen? Publiciste Petra Stienen gaat in gesprek met onder anderen zangeres/journalist Aafke Romeijn, redacteur Berna Toprak en communicatieadviseur Julia Wouters. De Vrouw in de Media Award 2018 wordt uitgereikt door Ingrid van Engelshoven, minister van OCW.

Annemarie Heite wint de Vrouw in de Media Award 2017. Foto: Siese Veenstra | ANP

Onder leiding van publiciste Petra Stienen (VIDMwinnaar 2011) bespreken o.a. Janneke van Heugten, Zoë Papaikonomou, Aafke Romeijn, Berna Toprak en Julia Wouters de positie van deskundige vrouwen aan tafel bij talkshows/informatieve programma's, het belang van diversiteit en geven ze tips om meer bij de media in beeld te komen en hoe om te gaan met negatieve reacties na een optreden.

Een avond ter gelegenheid van de tiende editie van de Vrouw in de Media Awards (een initiatief van mediaplatform Vaker in de Media en sprekersbureau ZijSpreekt), met optredens van Funda Müjde (cabaretière), Arno Peperkoorn (Include Now), Rajae El Mouhandiz (zangeres), eerdere prijswinnaars Wanda de Kanter (longarts/winnaar 2014/2015) en Annemarie Heite (aardbevingsproblematiek Groningen/winnaar 2017).

Minister Ingrid van Engelshoven en NPO-voorzitter Shula Rijxman reiken de jaarlijkse awards uit voor de deskundige vrouw die zich in 2018 in de media het sterkst haar expertise heeft uitgedragen. 

De deuren gaan open om 19.30 uur voor ontvangst met koffie of thee, om 20.00 uur start het feestelijke zaalprogramma en om 21.30 uur is er nog een borrel in het Grand Café.