You are here:

UITGESTELD - Swiep swiep hoera, 65 jaar Swiebertje

In verband met de huidige ontwikkelingen rondom het coronavirus wordt dit evenement verplaatst naar een nieuwe datum, deze volgt zo spoedig mogelijk. Heb je al een ticket gekocht? Dan nemen we binnenkort contact met je op.

Landloper Swiebertje, huishoudster Saartje, veldwachter Bromsnor, de burgemeester en Malle Pietje… ze zijn niet meer weg te denken uit de Nederlandse tv-historie. Op 20 april is het exact 65 jaar geleden dat de NCRV-televisie voor het eerst de jeugdserie Swiebertje uitzond. De avonturen van de vrolijke zwerver zouden gedurende twintig jaar uitgroeien tot Nederlands cultureel erfgoed. 

Op deze middag toont mediajournalist Patrick Bremmers tijdens een ouderwets gezellig verjaardagsfeest de leukste fragmenten uit 65 jaar Swiebertje. Bovendien vraagt hij zich af: Wat is de betekenis van Swiebertje voor het Nederlandse tv-landschap? Waarom sprak de serie zo tot de verbeelding? En welke fragmenten van Joop Doderers hilarische creatie mogen we zeker nooit vergeten? Koop je ticket voor 'Swiep swiep hoera, 65 jaar Swiebertje' zodra de nieuwe datum bekend is gemaakt bij Beeld en Geluid. Een gratis ‘kopjen koffie’ gegarandeerd.