Je bevindt je hier:

ReFresh Masterclass

Cannabis, Ze noemen me Baboe, Vliegende Hollanders: deze succesvolle producties maken allemaal creatief gebruik van archiefmateriaal. Hoe kun je archiefmateriaal gebruiken in je eigen werk? Filmmakers als Sandra Beerends (Ze noemen me Baboe) en Joram Lürsen (Vliegende Hollanders) vertellen over hun ervaringen!

ReFresh

In aanloop naar het workshoptraject ReFresh organiseren VERS en Beeld en Geluid deze online masterclass over het gebruik van archiefmateriaal. Diverse filmmakers vertellen over hun recente projecten met materiaal uit archiefcollecties. Hoe zijn deze producties tot stand gekomen? Wat waren de grootste uitdagingen? Daarnaast geven we je in een inkijkje in onze verschillende collecties en welke projecten we organiseren met betrekking tot hergebruik. 

Deelnemende filmmakers zijn: Sandra Beerends, regisseur van Ze noemen me baboe, Joram Lürsen, regisseur van Vliegende Hollanders, Edward Liddiard en Daan Citters, researcher en acteur van De Oost / De wereld van de Oost.

Wat is ReFresh?

ReFresh is een talentonwikkelingstraject voor beginnende beeldmakers. Als deelnemer van ReFresh volg je van maart tot en met juni 2021 meerdere workshops. Je wordt gedurende het hele traject begeleid door filmmakers die veel ervaring hebben met het werken met materiaal uit archiefcollecties. 

Je leert in ReFresh over de creatieve mogelijkheden van archiefmateriaal, welke av-content er in een collectie zit, hoe je zoekt, hoe het met auteursrechten zit en je hoort over best practices. Het einddoel is een pitch document waarmee je je productie presenteert aan producenten en vertegenwoordigers van fondsen. Het vervolg is aan jou! 

Workshops

In de drie workshops leer je als deelnemer vooral praktische vaardigheden om in jouw project op de juiste manier de juiste content uit de archiefcollecties te gebruiken. Ook leer je hoe je een goed pitch document samenstelt en hoe je de beste pitch houdt.
De workshops zijn live op locatie (o.v.b. van coronamaatregelen). Als niet-geselecteerde kun je één of alle workshops online volgen (beperkt aantal plaatsen).

Open call

Als beginnend beeldmaker kun je vanaf nú je voorstel indienen om deel te nemen aan het traject! Overtuig ons van je idee voor een mediaproductie in fictie, docu of een mengvorm. We willen vooral lezen hoe je je persoonlijke motivatie en sociaal-maatschappelijke urgentie combineert met content die je uit de collectie van Beeld en Geluid wilt halen. Stuur uiterlijk maandag 22 februari jouw voorstel in met een two pager (logline, korte synopsis, motivatie, korte omschrijving van de thematiek en de arena), je cv en je portfolio.