Je bevindt je hier:
Let op: event is afgelopen

Open Studio Dagen

Dutch Media Week trapt af met de Open Studio Dagen! Dit is hét evenement waarbij je de kans krijgt een exclusief kijkje achter de schermen te nemen in Hilversum, dé Verhalenfabriek van Nederland. Verschillende studio’s, omroepen en andere media-organisaties openen hun deuren om jou te laten ervaren hoe media gemaakt wordt. Ook bij Beeld en Geluid is er van alles te doen!

Programma

De schatkamers van Beeld en Geluid

Langs deze route ontdek je de mooie verhalen en bijzondere objecten uit de schatkamers van Beeld en Geluid. 

Workshops

Tijd om je handen uit de mouwen te steken, want de hele dag door zijn er verschillende workshops te volgen bij Beeld en Geluid.

GIF’jes maken

Ga zelf aan de slag met enkele mooie beelden uit de collectie van Beeld en Geluid. Teken, knip en knutsel je eigen GIF’je in elkaar!

Maak je eigen vlog!

Doe verslag van de activiteiten in Beeld en Geluid met je eigen vlog! Ga op pad met je camera en monteer je beelden daarna tot een mooi eindresultaat.

Spring in je tekening

Leeftijd: 6+

Speel de hoofdrol in je eigen film! Verzin een verhaal en maak een tekening van de plek waar het zich afspeelt. Met behulp van green screen techniek word je in je eigen tekening gefilmd. Spelen, vliegen, wandelen, zwemmen en zweven, in je eigen tekening kan het allemaal! Deelname op inloop. 
Deze activiteit wordt aangeboden in samenwerking met Cinekid.

Muziekids

Ontdek je muzikale zelf door het spelen, beluisteren en beleven van muziek! Maak hier kennis met verschillende muziekinstrumenten van Muziekids.
Stichting Muziekids biedt kinderen tijdens hun verblijf in een ziekenhuis de mogelijkheid om kennis te maken met het zelf maken en spelen, beluisteren en beleven van muziek!

Interview met Tineke de Nooij

Zondag 2 september 14:00 uur

Tineke de Nooij (1941) ontving in 2018 de Ere-Zilveren Reismicrofoon en kreeg in 2016 de prestigieuze Marconi Oeuvre Award uitgereikt voor haar pionierswerk in het radiovak, die al op 12-jarige leeftijd begon bij de AVRO. Haar iconische omroepstatus kreeg 123456789 Tineke, presentatrice en eerste vrouwelijke DJ, van Koffietijd met Tineke bij Radio Veronica en als presentatrice van verschillende televisieprogramma’s voor Veronica. Tegenwoordig is Tineke de Nooij, op vrijdag en zaterdag tussen 12.00 en 14.00 uur, te horen op NPO Radio 5 met TinekeShow bij Omroep MAX.

Peter Schavemaker, mediajournalist en auteur van het boek 100 jaar Hilversum Mediastad, interviewt Tineke de Nooij over haar bijzondere radio- en televisiecarrière.  

 

Bekijk het volledige programma van de Open Studio Dagen op de evenementwebsite.

Koop je ticket