Je bevindt je hier:
Let op: event is afgelopen

Labyrint Hilversum

Kunnen externe mediamakers hun weg vinden in het publieke omroepbestel? Labyrint Hilversum: heldere routes of een ondoordringbaar doolhof? Verschillende mediamakers gaan met elkaar in gesprek in het eerste van een reeks debatten.

De publieke omroep staat open voor plannen en producties voor makers van buiten de omroepen. Maar hoe zien mediamakers dat zelf? Vinden ze hun weg wel voldoende? Zijn de procedures en criteria transparant genoeg? Of pitchen met name jonge makers hun ideeën in eerste instantie op andere platforms?

Tijdens Labyrint Hilversum verkennen we of en hoe makers aansluiting (kunnen) vinden bij de plannen en programmering van de publieke omroep. Met elkaar op zoek naar verheldering en verbetering van het systeem, met als doel een kwalitatief en pluriform aanbod.

Moderator Sacha Bronwasser 

Introductie: Arno Dierickx (film- en televisiemaker, o.a. ‘Brussel’, ‘Overspel’)

Sprekers: Robert Oey (filmmaker, o.a. ‘De Missie’), Eefje Blankevoort (auteur, maker, Prospektor), Jelle Peter de Ruiter (eindredacteur documentaire KRO-NCRV), Piet Hein van der Hoek (filmmaker, o.a. ‘De Stille Beving’), Nasim Miradi (Rose Stories), Sia Hermanides (scenarioschrijver, regisseur, o.a. ‘Papadag’) en Manju Reijmer (scenarioschrijver, o.a. ‘De Slet van 6 VWO’). Van de NPO zijn Frans Klein (Directeur Video) en Gijs van Beuzekom (Netmanager NPO2) aanwezig.

Column: Dolf Jansen

Mede mogelijk gemaakt door: